Pogba žrtva Solskjerovih ambicija, Fredova donkihotovska borba

Autor: Sportske Net
ponedeljak 30.08.2021.
10:20
Izvor: Sportske.net

Daleko od borbe za titulu...

EPA-EFE/TIM KEETON EDITORIAL
EPA-EFE/TIM KEETON EDITORIAL

Povezane vesti

Jučerašnji performans Mančester junajteda, uprkos pobedi od 1:0, protiv Vulvsa nije bio u skladu sa očekivanjima prosečnog gledaoca prvog meča Premijer lige, odnosno duela sa Lidsom. 

Solskjer je napravio nekoliko očevidnih grešaka, a neke su vidljive okom i fudbalskog laika. Prva je, ona koja se prožima Junajtedom još od 2016. godine kada se Pol Pogba vratio, a to je pozicija francuskog fudbalera. 

I sam Norvežanin delovao je prilično zbunjeno kada je posle meča upitan, gde je Pogba tačno igrao.

"Niste gledali utakmicu, gde je Pogba igrao? Vratite se, pa pogledajte utakmicu i videćete", kazao je menadžer "đavola".

Juče je Pogba zaista bio na drugačijoj poziciji, onoj koja se pokazala kao neuspešna za ovakvog igrača. Pol je u pobedi nad Lidsom kada je realizovao četiri asistencije, igrao po levoj strani veznog reda, kao i na remiju sa Sautemptonom gde je bio asistent jedinog gola za Grinvuda. Ovoga puta je zajedno sa Fredom igrao zadnjeg veznog/veznog i to po desnoj strani. 

Pozicioniranje Pola Pogbe bio je problem i za Žozea Murinja, koji mu je konstanto menjao mesto na terenu, iako se leva strana centra terena pokazala kao mnogo efikasnija. Mučio se tada Portugalac sa odbranom Junajteda, pa je Pogba bio rešenje kao neko čvrst u defanzivnoj ulozi. Sada, Solskjer ne bi trebalo da ima tih problema, s obizorom na dolazak Varana i već više nego prisutnog Megvajera. 

Razumljivo je da će priključivanjem Kristijana Ronalda konkurencija u napadu biti mnogo veća, pa je negde opravdan pokušaj da se Pogba uklopi u zadnji vezni red, ali očigledno je, to ne radi. 

Ruku na srce, Pol nije beskoristan na ovoj poziciji, daleko od toga, već je nekonstantan. U drugom delu meča, Pogba se otvorio kada je očekivano intenzitet igre domaćih pao, i niko na terenu nije stvorio više dodavanja od njega. Ipak, s druge strane, ko je uključio utakmicu na sami početak, prvih 15 minuta bilo je dovoljno da vidi propuste u veznom redu Mančester junajteda. 

Prvo je Adama Traore pokazao svoju izuzetnost. Preleto je teren, lako se oslobodivši i Pogbe i Freda i bio već pred Varanom. Ubrzo potom, Ruben Neveš je "provalio" i da nije bilo Van-Bisakine ekspresne intervencije pred golom, Trinkao bi bio strelac prvog pogotka. 

EPA-EFE/TIM KEETON

Ne može se zanemariti "slon u sobi", što je u Mančesterovom slučaju Fred. Bleda i tužna igra fudbalera prikazana je upravo u dve pomenute akcije Vulvsa, ali i nekoliko narednih. On je bio taj koji je poklonio lotpu Traoreu, koji je bio bespomoćan pred Trinkaom sa loptom. Fred je i prethodni meč sa Sautemptonom odigrao ispod svakih kriterijuma premijerligaša, a ne Mančester junajteda. 

Malo je onih, ako ih i ima, koji vide i veruju da Brazilac ima toliko kvaliteta da igra u prvom timu koji se bori za titulu engleskog prvaka. Još su ređi oni koji veruju u partnerstvo u veznom redu sa Pogbom, kao što je to bilo juče. 

Postavlja se pitanje, da li će Pogba biti Solskjerova žrtva zbog "gužve" u napadačkom redu i njegove prilagodljivosti i fleksibilnosti? Francuz je jedan od najvrednijih igrača ovog tima, sa neverovatnim propozicijama, kako fizičkim, tako i psihičkim i bez dileme bi njegovo smeštanje na teren trebalo da bude jedno od glavnih pitanja usled sklapanja startne postave. 

Ono što je bilo očigledno jeste da pozicije na terenu nisu najjasnije određene. Igrači se traže, boreći se da se "smeste" u pokušaju da igraju izbalansirano, a rezultat je sasvim suprotan. Uspeo je Mančester da se izvuče, ali to je daleko od cilja kluba koji se bori za titulu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mrancic
Monday, 30.08.2021
12:17

U ocajnoj utakmici jos jednom se pokazalo da je Solskjer slab trener i covek koji ne ume da nametne autoritet.Juce i najveci laik mogao je videti da Fred i Dzejms nisu za Junajted,da Sanco nije razumeo sta se trazi od njega, da Van Bisaka mora da ima konkurenciju, da Bruno mora da ima odmenu u rotaciji i da Pogba odlazi sigurno jer Junajted sa Norvezaninom ne predstavlja tim koji ima velike ambicije.Sansu moraju da dobija Dalo a pod hitno treba kupiti centralnog veznog koji ce zameniti Freda.Juce se Junajted branio i preziveo sa De Heom,Varanom,Pogbom,Fernandesom,Megvajerom,Souom i Grinvudom.Sve receno.Prodati Freda i Marsijala a dati sansu Lingardu.Povratak Rasforda nece doneti nista bolje.