Pogbi potvrđena žestoka kazna zbog dopinga!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 29.02.2024.
13:05
Izvor: Sportske.net

Vest dana u Italiji...

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Vezista Juventusa i francuske reprezentacije Pol Pogba suspendovan je na četiri godine zbog dopinga, prenose danas italijanski mediji.

Ovu odluku doneo je italijanski antidoping tribunal, a nekoliko izvora u Italiji, uključujući Republiku i Skaj Sport, potvrđuje da je antidoping tribunal prihvatio zahteve tužioca FIGC, pa je francuski vezista suspendovan na četiri godine.

Pogba je pao na doping testu 20. avgusta 2023. nakon prve utakmice Serije A između Juventusa i Udinezea, iako nije ni ulazio u igru - meč je proveo na klupi za rezerve.

Pogba je suspendovan iz predostrožnosti u septembru, tako da od tada nije trenirao sa ostalim saigračima iz Juventusa. Njegova plata je takođe smanjena na oko 2.400 evra mesečno, kako je predviđeno kolektivnim ugovorom između klubova i fudbalskog saveza.

DHEA, koji može da podigne nivo testosterona, pronađen je u Pogbinom telu u prvoj analizi. Pogbin drugi uzorak takođe je bio pozitivan u oktobru.

Mnogi procenuju da ovo praktično znači i kraj njegove profesionalne karijere, s obzirom da će za petnaestak dana napuniti 31 godinu, a pojedini italijanski mediji dodaju i da bi Juventus već danas mogao da objavi raskid ugovora sa igračem koji je u dva navrata proveo ukupno pet i po godina u torinskoj ''staroj dami'' (od leta 2012. do leta 2016. pa od leta 2022. godine).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke