Pojet je bivši, Srbin ozbiljan kandidat da preuzme Grčku?!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 28.03.2024.
15:30
Izvor: Sportske.net

Ivanović je veoma cenjen u ovoj zemlji.

EPA-EFE/DAVID MDZINARISHVILI
EPA-EFE/DAVID MDZINARISHVILI

Povezane vesti

Grčki portal "Sport24" piše kako je budućnost selektora fudbalske reprezentacije te zemlje Gustava Pojeta veoma neizvesna, a kao prva opcija da nasledi Urugvajca pominje se srpski stručnjak Ivan Jovanović. 

Pojetu ugovor ističe 31. marta, a posle neuspeha u baražu za odlazak na EURO značajno su mu opale šanse da nastavi svoj mandat. Grčka javnost Pojeta već gleda kao bivšeg, dok su ga britanski mediji istakli kao glavnog kandidata za poziciju selektora Republike Irske.

Fudbaleri Grčke su u utorak uveče u Tbilisiju izgubili od Gruzije posle slabijeg izvođenja penala u finalu baraža "staze C".

Grci, koji su 2004. godine bili šampioni Evrope, ni posle deset godina neće videti neki veliki turnir. Poslednji put su se na najvećoj sceni pojavili na Mundijalu u Brazilu 2014. godine, a na Euru ih nema od 2012. i šampionata koji je održan u Poljskoj i Ukrajini. Gruzini će sa druge strane biti  jedini debitanti u Nemačkoj.

Od Pojeta se baš i nije očekivalo da prođe kvalifikacionu grupu u kojoj su bile Francuska i Holandija, ali jeste da prebrodi Kazahstan i Gruziju u baražu i da se tako domogne završnog turnira u Nemačkoj. Nije uspeo i sada je na meti brojnih kritika i očekuje se njegova smena.

Jovanović je prema informacijama gore pomenutog portala prvi izbor čelnika Saveza, međutim još nije bilo ni inicijalnih razgovora Srbina i odgovornih za reprezentaciju.

Prvo pitanje je da li je strateg koji je nedavno dovođen u vezu sa Bešiktašom zainteresovan za selektorsku ulogu, međutim tamošnji mediji ističu da bi Srbin predstavljao idealnu opciju, s obzirom na to da je do skoro predvodio Panatinaikos i da odlično poznaje situaciju u tamošnjem fudbalu.

Jovanović je sa klupe "zelenih" smenjen pod čudnim okolnostima i nakon što ih je preporodio, a nasledio ga je čuveni Turčin Fatih Terim.

Osim Jovanovića, kao potencijalni naslednici Pojeta pominju se i Fernando Santoš, koji je Grčku odveo u četvrtfinale Eura 2012. godine, te Georgios Donis i Manolo Himenez.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke