"Poker" Ajaksa za overu titule, Tadić dvostruki asistent

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 02.05.2021.
16:20
Izvor: Sportske.net

PSV zvanično izgubio trku.

 EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Povezane vesti

Fudbaleri Ajaksa novi su šampioni Holandije pošto su na tri kola pre kraja prvenstvene trke pobedili na svom terenu Emen 4:0 i tako osigurali 35. naslov prvaka Eredivizije.

Ajaks je još prošlog vikenda bio nadomak titule, a protiv Emena im je bila prva meč-lopta, koju su izabranici Erika Ten Haga rutinski rešili.

Domaćin je poveo već u 10. minutu kada je talentovani defanzivac Jurien Timber, koji je sproveo loptu nakon odbitka u mrežu, a svega 10 minuta kasnije malo je falilo da Luka Adžić izjednači rezultat.

Sa minimalnom prednošću "kopljanika" otišlo se na odmor, a promena rezultata usledila je u 62. minutu kada je Sebastjan Ale povisio na 2:0 posle dodavanja izvanrednog Dejvija Klasena.

Samo četiri minuta kasnije gosti su kapitulirali još jednom kada je Devin Renš glavom postigao gol na asistenciju Dušana Tadića.

Do kraja meča Ale je imao još jednu priliku da dodatno povisi prednost novog šampiona Eredivizije, ali ovaj put izgubio bitku sa golmanom Emena.

Za razliku od njega, daleko precizniji u 74. minutu bio je Klasen koji je iskoristio drugu Tadićevu asistenciju na meču da dodatno uveća prednost "kopljanika".

Ajaks je ovom pobedom na tri kola pre kraja sezone pobegao drugoplasiranom PSV-u na velikih 15 bodova razlike, koje ne može da uzdrma ni eventualni trijumf kluba iz Ajndhovena protiv Herenvena.

Emen je porazom na "Johan Krojf Areni" ostao na 16. mestu koje vodi u baraž za ostanak eliti, ali mu ni sigurna zona nije daleko pošto za Viljemom II zaostaje svega bod.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke