"Poker" Barse protiv Atletika, Dembele igra kao preporođen!

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 27.02.2022.
22:53
Izvor: Sportske.net

Majstorije slomile Baskijce.

 EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone kompletirali su odličnu nedelju pobedom na svom terenu protiv Atletik Bilbaa 4:0 u meču 26. kola španske La Lige.

Prvi pokušaj na utakmici imao je Gavi u 18. minutu, ali je lopta otišla daleko preko gola, da bi se u 32. minutu oprobao i Feren Tores, međutim ovaj put se istakao Atletikov golman.

Gol je visio u vazduhu pogotovu kada je u 37. minutu Đerar Pike nakon kornera pogodio prečku, ali je nedugo zatim Pjer-Emerik Obamejang doneo vođstvo Barseloni.

Gabonac se odlično snašao i vešto u padu pokupio loptu od odbitka i smestio je iza leđa golama gostiju.

U drugom poluvremenu najbolju priliku za Barseloni imao je Tores, nakon katastrofalne greške jednog od igrača gostiju, međutim njegov udarac iz izgledne situacije osujetio je golman Atletika.

Sve je bilo rešeno u 73. minutu nakon majstorije Usman Dembelea, koji je karakterističnim udarcem s bok probušio mrežu Atletika postigavši prvi pogodak ove sezone u Primeri.

Tu ipak nije bio kraj golovima pošto je u 90. minutu stelac bio i  Luk de Jong na asistenciju Dembelea.  Francuz je centrirao, a Holanđanin glavom matirao golmana Atletika.

Vredi istaći da je u akciju učestvovao i izvanredni Pedri, koji je pokazao raskošno umeće sa loptom.

Barselona je zaokružila "poker" pogotkom Memfisa Depaja u četvrtom minutu nadoknade, ponovo na asistenciju Dembelea.

Barselona je ovom pobedom došla na samo bod zaostatka od trećeplasiranog Betisa, koji je ranije danas poražen u gradskom derbiju od Sevilje, dok je Atletik zabeležio drugi poraz u poslednje dve nedelje i sada je sve dalje od mesta koje vodi u Evropu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke