Poker Liverpula protiv Sautemptona, Džerard doneo sunce u Birmingem!

Autor: Nemanja Janošev
subota 27.11.2021.
17:56
Izvor: Sportske.net

Duplo slalje za navijače Liverpula koji obožavaju Vilu posle dolaska Stivena Džerarda.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula deklasirali su Sautempton na "Enfildu" sa 4:0 (3:0) u duelu 13. kola Premijer lige.

Već u uvodnim sekundama utakmice, bilo je jasno da su "crveni" naoštrili svoja koplja ne bi li "izbušili" Sautempton. U tome su i uspeli, a nakon devedesetak sekundi, na semafor se po prvi put promenio.

Bila je to sjajna akcija Manea i Endija Roberstona koji je svojim centaršutem po zemlji pronašao Dijoga Žotu za laku egzekuciju Portugalca. Siloviti napadi domaćeg tima su se nastavili, bilo je i povremeno dobrih akcija rivala iz kontri, ali Alison je bio izvanredan.

Dijogo Žota se još jednom upisao u 32. minutu kada je Mohamed Salah po ko zna koji put demonstrirao svoju natprirodnu brzinu i Portugalac je na sličan način stigao do svog sedmog ovosezonskog gola izjednačivši se tako sa Sadiom Maneom.

Novi gol u dresu Liverpula upisao je i Tijago Alkantara, uz malo sreće, kada je lopta koja je išla u okvir pogodila Lijanka Vojnovića i promenila smer. U drugom poluvremenu, Liverpul je još jednom poslao loptu iza Mekartijevih leđa, a to je učinio Virdžil van Dajk. Taj gol je još jednom potvrdio u koliko je lošem stanju odbrana "svetaca" budući da je lopta posle kornera Trenta stigla da padne na penal, a onda ju je pokupio Holanđanin  i završio ovu utakmicu. Moglo je biti i ubedljivije do kraja, ali ipak su ostali na "pokeru".

Možda nema direktno veze sa njima, ali navijači Liverpula pomno prate predstave Aston Vile budući da ih sa klupe vodi njihova legenda Stiven Džerard. I, ponovo su mogli da budu srećni zbog svog nekadašnjeg kapitena, a šta tek onda reći za pristalice kluba iz Birmingema?

Aston Vila je pobedila Kristal Palas Patrika Vijere sa 1:2 (0:1) golovima Meta Targeta i Džona Mekgina, što je bila druga uzastopna pobeda ovog tima otkako je Džerard preuzeo ekipu. Ono što je još interesantnije jeste da je Met Target po prvi put nakon 74 utakmice bio strelac za Vilu. Džerard već čini čuda! 

Strepeli su nekoliko minuta fudbaleri Vile kada je Daglasu Luizu pokazan crveni karton, ali on je ubrzo poništen i Brazilac je dobio žuti. Ipak, do kraja su rešili pitanje pobednika kada je put do mreže pronašao Mekgin i tako je Vila nakon pet poraženih utakmica, došla do maksimalni šest bodova od dolaska legende Liverpula. U samom finišu, Guehi je pogodio umanjivši pobedu rivala.

Meč bez golova odigrali su Norič i Vulverhempton, pa se tako produžila serija nepobedivosti "Kanarinaca" na tri utakmice. Posle dve pobede, ekipa Dina Smita došla je do trećeg remija u sezoni.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke