"Poker" Sitija, Kanselo je paklen, Tuhel će imati šta da kaže posle remija!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 19.12.2021.
16:54
Izvor: Sportske.net

Siti pobegao Čelsiju u trci za titulu.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester Sitija pobedili su u gostima ekipu Njukasla rezultatom 4:0, dok je desetkovani Čelsi remizirao sa Vulvsima - 0:0. 

Siti je sve dileme rešio već u prvi pola sata igre, a glavni akter bio je Žoao Kanselo. On je u petom minutu lepo pronašao Rubena Dijaša koji je pogodio za 0:1.

Portugalac je u 27. minutu nakon solo prodora raspalio po lopti sa 22, 23 metra i pogodio pod prečku za nedostižnih 0:2.

Siti je nastavio dominaciju i u drugom poluvremenu, u 63. minutu Zinčenko je proigrao Mareza koji je nastavio golgeterski niz za 0:3. 

U finišu se na listu strelaca upisao i Sterling, Žezus je sve odradio, prošao i kao na tacni proigrao Engleza koji je lako pogodio za 0:4.

Desetkovani Čelsi se prilično mučio na gostovanju Vulverhemptonu. Nedostajali su zbog koronavirusa i povreda - Lukaku, Verner, Haverc, Žoržinjo, Loftus-Čik, Hadson-Odoi i Čilvel i to se odrazilo na igru. 

Vulvsi su bili dobro organizovani u odbrani, a imali su i veliku šansu da povedu, u 41. udarac Dendonkera zaustavio je sjajni Mendi. 

Tuhel je probao izmenama da prodrma ekipu, uveo je Kovačića i Saula, ali je Čelsi teško dolazio do opasne zone. 

Čelsi je najbolju šansu na meču imao u 79. minutu, Alonso je lepo proigrao Pulišića koji je izašao na golmana, ali je Hose Sa bio uspešniji i odlično je intervenisao. 

Čelsi nije imao snage da dođe do pobede, Tomas Tuhel je i pre meča imao šta da kaže, a očekuje se da tek posle utakmice kritikuje odluku FA koji je odbio zahtev za odlaganje ove utakmice...

Siti je danas pobegao Čelsiju na velikih +6, a "plavci" su pre manje od mesec dana bili lideri na tabeli. 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke