Poketino iskreno - Argentinac imao "najnezahvalniji" posao, tinja nada za Junajtedom?

Autor: Stefan Matić
subota 19.11.2022.
12:00
Izvor: Sportske.net

Argentinac ne veruje u frazu da voz prolazi samo jedanput.

CHRISTOPHE PETIT TESSON
CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Maurisio Poketino je trenutno bez posla. 

Argentinac je pred početak nove sezone otpušten iz PSŽ-a, posle 18 meseci provedenih za kormilom lidera Francuske. U prvoj sezoni je izgubio titulu od Lila, da bi naslov šampiona Lige 1 vratio u prošloj sezoni.

Postojale su spekulacije kako bi bivši trener Totenhema mogao da preuzme Junajted, ali je ta pozicija ipak pripala Eriku ten Hagu a argentinski stručnjak je ostao na "birou". Dao je intervju za Radio Marka, u njemu je prokomentarisao PSŽ i o tome da li je to najnezahvalniji klub za voditi.  

"U potpunosti sam saglasan. Svi potcenjuju rad trenera. Posebno kada se pobedi. Tada smo pobedili zbog individualnog talenta, a ako izgubimo onda je to greška trenera", izjavio je Poketino.

Kasnije tokom intervjua je dao naznaku o mogućem poslu u Junajtedu. 

"Fudbal je tajming. Radi se o momentima koji se pogode, usaglase i onda imamo uspešan brak. Nekada je sve do tajminga. Ne verujem u to da voz prolazi samo jednom", izjavio je Poketino i miljenik "pevaca". 

Argentinac je takođe izjavio kako bi bio zainteresovan da preuze reprezentaciju Engleske po kraju saradnje "gordog albiona" i Gereta Sautgejta. Poketino izgleda cilja povratak u Englesku, bilo reprezentativni bilo klupski fudbal.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke