Poketino "iznenađen i uvređen", sad je jedino rešenje promena klupa dvojice trenera?

Autor: Boris Jovanović
petak 22.04.2022.
10:20
Izvor: Sportske.net

Da li je ovo mogao da očekuje i šta je izlaz?

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Šta se desilo?

Zbog čega je preko noći Junajted odlučio da postavi Erika Ten Haga za trenera.

Sva ta pitanja verovatno postavlja Maurisio Poketino. Naime, niko ga nije obavestio da je odluka doneta, on je bio prilično uveren da ima šanse u trci za mesto menadžera "Đavola" i čitava stvar je uvrnuta jer je Junajted stalno ponavljao da odluka neće biti doneta.

Ovo je razočaralo Poketina, ne samo imenovanje Holanđanina, to je odluka Mančester Junajteda, već način i činjenica da saznaje iz medija o tome da neće dobiti posao.

Zbog čega je bio optimista?

Igrači ne kriju da bi radije videli njega nego Ten Hagam ali većina igrača napušta klub. Uz to, ipak je veće ime, ima više iskustva, dugogodišnji rad u PL, odlične preporuke. Uz to, on je mesecima prikupljao informacije, mada je već dobro upoznat sa svime jer je još 2018. pregovarao sa Vudvordom kada ga je Totenhem sprečio da preuzme klpu na "Old Trafordu".

Ono što se zna je da je sadašnja garnitura odbila da uopšte konsultuje igrače jer ih smatra najvećim krivcima za situaciju u kojoj se našao Junajted. Uz to, Ragnik se takođe nije pitao, iako se pričalo da će on doneti odluku, on je eliminisan iz procesa odlučivanja...

Navodno odlučio je intervju, sa Ten Hagom su Flečer i Murto, vodeći ljudi sportskog sektora razgovarali u Amsterdamu, sa Argentincem preko Zuma. On je izneo svoj plan, kojih igrača bi se rešio i šta bi mogao da uradi da promeni tim. Tu je Holanđanin ostavio bolji utisak.

Nije istina ni da je odlučila klauzula jer to nije velika razlika, Ajaksu će biti plaćena kompenzacija od oko tri miliona, PSŽ bi tražio pet jer želi da uštedi oko 20 miliona koliko bi Argentinac trebalo bruto da dobije do kraja ugovora. 

Šta je sledeće za Poketina?

Navodno je već saopšteno igračima da će imati novog trenera. Prvi kandidat, odnosno prioritet ostaje Zinedin Zidan, ali PSŽ neće dugo čekati odgovor. Alternativa je Antonio Konte i to Poketino verovatno priželjkuje u tom slučaju vratio bi se u Totenhem iz koga je otpušten pre par sezona.

Za njega bi to bilo i najbolje, mada bi ako dođe Zidan mogao da ostane u limbu, bez posla, pre samo godinu dana po drugi put nije mogao da sedne na klupu Reala. 

PSŽ je pred promocijom u prvaka, posle vanrednog kola nisu matematički postali šampioni jer je Marsej pobedio, ali slaviće ovog vikenda protiv Lensa. Uz taj tip, u AdmiralBet biste mogli da probate pobedu Rena protiv Lorijena, ali i trijumf Nice protiv Bordoa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke