Poklonimo se Tomasu Tuhelu!

Autor: Milovan Longinov
sreda 28.04.2021.
08:46
Izvor: Sportske.net

Nova maestralna partija.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Ako se prisetimo kako je izgledao Jirgen Klop pre tri nedelje na istom tom stadionu, onda je Tomas Tuhel u najmanju ruku za klasu bolje pripremio svoju ekipu za gostovanje Real Madridu.

Da je Timo Verner pogodio ONO što se ne promašuje i ne sme da se promaši, te da je Čelsi imao 0:2 koje je još kako zaslužio, Real bi bio otpisan već u prvom meču na svom stadionu. 

Ipak, jedna šansa bila je dovoljna da Karim Benzema sa igračem na leđima PRIMI GLAVOM i odradi jedan potez vredan remija. To je bilo bukvalno sve od Reala za 90 minuta. 

No, da se vratimo na Tuhela, Nemac je još jednom pokazao da ume da igra istovremeno i šah i fudbal, Čelsi je kada to bilo potrebno držao loptu i razbijao linije Reala, a kada je takođe bilo potrebno, bio je čvrst, stabilan i neprelazan u odbrani. 

Tuhel je od dolaska u Čelsi imao međusobne duele sa svim najboljim trenerima sveta i još ni od jednog nije izgubio i to uz samo jedan primljeni gol i to baš taj sinoćni od Reala!

A ta lista izgleda ovako: Gvardiola, Murinjo, Klop, Simeone, Anćeloti i od sinoć Zidan. Nadigrao je Simeonea u osmini finala LŠ ukupnim rezultatom 3:0, izbacio je Gvardiolu iz polufinala FA kupa rezultatom 1:0, pobedio je Murinja i Klopa u gostima takođe minimalcima u Premijer ligi, dok je Anćelotijev Everton dobio 2:0. 

I sada premotajte malo film na početak godine, sa Frenkom Lampardom na klupi. Da li je ovo isti taj Čelsi, da li je iko mogao da pomisli da će biti u finalu FA kupa, blizu finala LŠ i na korak od top 4 (u trenutku kada je došao Čelsi je bio bliži Arsenalu).

Kapa dole, Tomase.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mangus
Wednesday, 28.04.2021
08:50

Tuhel je fantastican trener. Takticki izuzetan, to se i u PSZ-u videlo. Ono sto mu olaksava posao u Celziju u odnosu na PSZ jeste sto nema toliko ega. U PSZ-u je svako zvezda, sta god da kazes nekome ces se zameriti. Celzi trenutno, poput Borusije dok je on vodio, nema toliko "Zvezda" koliko zvezdica.