Navijači se bore za Tuhela, a on im okrenuo leđa

Autor: Filip Rodic
petak 26.04.2024.
10:15
Izvor: Sportske.net

Gleda ka Premijer ligi.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Velilka grupa navijača Bajerna pokrenula je peticiju za zadržavanje Tomasa Tuhela na klupi bavarskog kluba, prenose evropski mediji.

Peticija pod nazivom "Hoćemo Jupela (Tuhela), a ne (Ralfa) Rangnika!“ je do sada prikupila preko 10.000 potpisa.

U poslednje vreme kao glavni kandidat se izdvojio selektor Austrije Ralf Rangnik koji se sam oglasio, dok su klupu Bavaraca nešto ranije odbili Ćabi Alonso i Julijan Nagelsman.

“Uprkos negativnom medijskom izveštavanju oko njega i kadrovskoj situaciji sa timom iz Minhena koji je pogođen povredama, osvajač Lige šampiona doveo je svoj tim do polufinala Lige šampiona. Uz dužno poštovanje prema kandidatima kao što su Emeri ili Rangnik, ovi treneri ne mogu da se mere sa Tuhelom”, navodi se u peticiji i dodaje se:

“S obzirom na to da će se finale Lige šampiona sledeće sezone igrati na Alijanc areni, Bajernu bi zapravo trebalo da bude drago da ima tako izvanrednog trenera (osvajača Lige šampiona) kao što je Tomas Tuhel”, piše u peticiji.

Bajern je izgubio titulu od Bajer Leverkuzena, dok je u Ligi šampiona stigao do polufinala.

Uprkos volji navijača Tuhel je potvrdio da nema nameru da ostaje u Bajernu naredne godine, prihvativši odluku kluba. Namerava da se vrati u Premijer ligu i prva opcija je Mančester junajted.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke