Poslednji ples Pikea završen u velikom stilu - Suze na oproštaju i pobeda Barse na krcatom ''Kamp Nou''!

Autor: Nemanja Veljković
subota 05.11.2022.
22:58
Izvor: Sportske.net

Noć za pamćenje.

EPA
EPA

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone savladali su Almeriju na svom terenu rezultatom 2:0 (0:0) u okviru 13. kola španske Primere.

Meč je bio od posebnog značaja pošto se Đerar Pike na raprodatom ''Kamp Nou'' večeras oprostio od navijača Barselone. 

Utakmica je počela dosuđenim penalom za Blaugranu već u 7. minutu. Loptu na kreč stavio je Levandovski, ali je promašio čitav gol. Najozbiljniju šansu Almerija je imala u 28. minutu kada je Ramazani izašao jedan na jedan sa Ter Štegenom, ali je golman Katalonaca izašao kao pobednik.

Prvo poluvreme završeno je bez pogodaka, ali je već u trećem minutu nastavka Barsa uspela da stigne do vođstva. Strelac je bio Dembele posle fantastičnog solo prodora po desnoj strani.

U 62. minutu domaći tim povisio je prednost na 2:0 pogotkom De Jonga. Alba je centrirao po levoj strani, lopta je došla do Ansu Fatija koji pogađa golmana, nakon čega je De Jong iskoristio odbitak.

Najemotivniji momenat na meču dogodio se u 84. minutu kada je Ćavi odlučio da Kristiansen zameni Đerara Pikea. Usledio je višeminutni aplauz publike, dok se španski defanzivac u suzama pozdravljao sa svojim saigračima.

Rezultat se do kraja nije menjao, te je Barsa uspela da osvoji sva tri boda i tako na najbolji način obeležili poslednji meč Pikea u dresu katalonskog kluba.

Posle večerašnje pobede Barselona je preuzela lidersku poziciju na tabeli Primere, a da li će na na tom mestu i ostati znaće se nakon meča koji će Real Madrid odigrati u ponedeljak protiv Rajo Valjekana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke