Polufinale za Atalantu - "Boginja" neprelazna za Liverpul!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 18.04.2024.
22:54
Izvor: Sportske.net

Liverpul nije imao snage da napravi preokret u Bergamu.

EPA-EFE/MICHELE MARAVIGLIA
EPA-EFE/MICHELE MARAVIGLIA

Povezane vesti

Atalanta je polufinalista Lige Evrope pošto je večeras uspela da sačuva pobedu ostvarenu u Liverpulu. Bilo je 0:1, ukupno 3:1 za večerašnjeg domaćina. 

Posle onih 0:3 na "Enfildu", Liverpul je večeras u Bergamu jurio zaostatak za Atalantom i nije uspeo da ga sustigne, iako je krenulo kako se samo poželeti može. 

Liverpul je poveo već u 7. minutu utakmice iz penala koji je iskoristio Salah, prethodno je Rugeri igrao rukom u kaznenom prostoru. 

Samo par minuta kasnije šansa i za Luisa Dijaza koji nije uspeo da savlada Musoa, a najveću šansu, ako ne računamo gol, u prvom poluvremenu propušta Mohamed Salah, izašao je sam 1 na 1 sa golmanom, pokušao lob udarcem i nije bio uspešan. 

U nastavku se Atalanta oslobodila pritiska, bila možda i bolji rival i sasvim zasluženo ćemo ih gledati u narednoj fazi Lige Evrope. Liverpul je bio bezidejan u napadu, pokušavali su na silu da stignu do gola, ali ne ide tako u ovom stepenu takmičenja. 

Imali su i šansu domaći da ne izgube u današnjem meču, ali je Skamaka ostao bez upisa u listu strelaca. 

Uglavnom, Liverpul nikako nije zaslužio polufinale ovog takmičenja jer je u dve utakmice pokazao veoma slabu igru i formu.

U polufinalu će Atalanta na pobednika duela Marsej-Benfika. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke