POLUVREME - Dembele napravio razliku u derbiju, Barsa vodi protiv Intera!

Autor: Mladen Heleta
sreda 12.10.2022.
21:49
Izvor: Sportske.net

Bajern surov, preokret Totenhema.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

U toku je šest preostalih mečeva Lige šampiona, nakon kojih će biti kompletirano četvrto kolo elitnog takmičenja.

Pravimo presek rezultata u prvom poluvremenu:

Derbi se igra u grupi C između Barsleone i Intera. Domaćin mora da pobedi i na dobrom je putu, jer vodi sa 1:0. Inter se odlično branio u prvih pola sata, a u 16. minutu je imao čak dve stopostotne šanse da on dođe do gola. Džeko je nakon centaršuta Čalhanoglua iz slobodnog udarca pogodio prečku, "otpadak" je De Fraj samo trebao da ćušne u mrežu, ali je promašio celu loptu. Pretio je i Damfris u kontri u 28. minutu, a Ter Štegen je zaustavio njegov udarac. 

Prvu priliku za Barsu imao je Rafinja u 36. minutu, kada nije dobro zahvatio loptu posle odličnog dodavanja Levandovskog. Nakon toga uraganski napadi Barselone. Samo tri minuta kasnije je Onana odbranio udarac Dembelea iz neposredne blizine.

U 40. minutu se totalna inicijativa isplatila Kataloncima. Rafinja se poigrao sa Di Markom po desnoj strani, proigrao Roberta, ovaj u kaznenom prostoru poslao loptu na pravo mesto, a Dembele se ispravio za prethodni promašaj i pogodio za 1:0.

U 43. minutu je Rafinja lucidno gađao i bio zamalo neprecizan

Bajern se u ovoj grupi šeta Plzenjom i vodi sa 4:0 golovima Manea, Milera i dva puta Gorecke.

U grupi A britanski derbi i 1:1 na "Ajbroksu" u duelu između Glazgov Rendžersa i Liverpula. Domaćin je poveo preko Arfilda, a izjednačio je Firmino.

U Leverkuzenu 0:1 u meču domaćeg tima i Porta u grupi B. Gost je poveo golom Galena u šestom minutu. Demirbaj nije iskoristio penal za domaće.

U grupi D je Totenhem preokrenuo protiv Ajntrahta i ima prednost od 3:1, dok je Marsej na pravom putu da još jednom savlada Sporting. Šampion Evrope iz 1993. godine vodi u Lisabonu sa 2:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke