POLUVREME - Bajern u "bunkeru", De Liht sačuvao "nulu"

Autor: Mladen Heleta
sreda 08.03.2023.
21:47
Izvor: Sportske.net

Vitinja propustio kolosalnu priliku za Pari Sen Žermen.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Nakon 45 minuta igre u revanš meču osmine finala Lige šampiona između Bajerna i Pari Sen Žermena nema golova.

Bavarci su iz Pariza doneli prednost od 1:0, pa je trener Julijan Nagelsman na opšte iznaneđenje odlučio da je brani u Minhenu, što nije u Bajernovom DNK i što ovaj klub skoro pa nikad ne radi. Prepustio je posed PSŽ-u, postavio svoj tim u defanzivni blok, čekao tranziciju i dočekao je u 31. minutu, kada je Musijala sam sebi iskreirao odličnu priliku.

Driblinzima je izlomio Danila, silovito šutirao, a Donaruma se istakao odličnom odbranom.

Šampionu Francuske je nedostajao završni pas ka Mesiju i Mbapeu, koji su bili odsečeni u vrhu napada, pa su se vraćali nazad da sami nešto pokušaju i nisu bili uspešni.

Mesi je u 25. minutu mogao da iskoristi konfuziju u zadnjoj liniji Bajerna, ali je Jan Zomer bio pribran i na pravom mestu, pa je sprečio opasnost.

Koliko je bio dobar u toj situaciji, švajcarski golman je bio očajan u 38. minutu. Poigravao se Zomer u svom kaznenom prostoru, ušao je u nepotreban duel sa Hakimijem, koji ga je naterao na grešku, pa je lopta stigla do Vitinje. Portugalac se pravo niotkuda našao u kolosalnoj šansi, poslao je loptu mlako ka praznoj mreži, a pogodak je sprečio De Liht, koji je uklizao na spektakularan način i intervenisao na samoj gol-liniji.

Mnogo se više očekivalo od oba tima. Bajernu se nigde ne žuri, a Parižani imaju još 45 minuta da spreče još jedno ispadanje u osmini finala...

I u drugom večerašnjem meču između Totenhema i Milana nema golova. Nije bilo ni šansi u Milanu, pa šampion Italije i dalje ima predost od 1:0 iz prve utakmice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke