POLUVREME - Englezi "školuju" Italijane u Napulju!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 23.03.2023.
21:34
Izvor: Sportske.net

Autoritativna partija "Gordog albiona".

EPA-EFE/CIRO FUSCO
EPA-EFE/CIRO FUSCO

Povezane vesti

U Napulju se igra veliki derbi prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Italije i Engleske u grupi C, a rezultat nakon prvih 45 minuta je 2:0 za goste.

Vicešampion Evrope je od prvog minuta zagospodario terenom "Maradone", šampion Evrope se ništa nije pitao, pa je ovaj rezultat i više nego zaslužen.

Englezi su i pored eliminacije od Francuske u četvrtfinalu Mundijala u Kataru, ostavili odličan utisak na tom turniru, a dobru igru preneli su i na početak kvalifikacija za EURO.

Vezni red "Gordog albiona" je uspostavio kontrolu protiv Italije, Belingem se posebno istakao, pa je mreža oko gola Donarume počela da se plete od samog starta.

Saka je prvi zapretio, pa je Belingem odlično šutirao u 12. minutu, a Donaruma sjajno odbranio i izbacio loptu u korner.

Udarac iz ugla je minut kasnije izveo Saka sa desne strane, gađao je Kejna, udarac kapitena je izblokirao Spinacola, ali se lopta odbila pravo na nogu Deklanu Rajsu, koji ju je sa šest metara levom nogom zakucao u mrežu, za 0:1.

Nastavili su Englezi u istom ritmu, "sakrili" su loptu domaćinu, a do gola su lako mogli u 31. minutu, kada je Filips za nekoliko centimetara bio neprecizan posle šuta sa 17 metara.

U 41. minutu je Di Lorenco igrao rukom u svom kaznenom prostoru u duelu sa Kejnom, pa je srpski sudija Srđan Jovanović dobio poziv iz VAR sobe da pogleda tu situaciju. Pokazao je vrlo brzo na belu tačku, odgovornost je preuzeo Hari Kejn i bio neumoljiv u 44. minutu, za 0:2.

Samo minut kasnije je moralo da bude 0:3, ali se Griliš obrukao i promašio prazan gol iz neposredne blizine.

Pred Robertom Manćinijem je težak posao da razdrma tim u pauzi, koji je potpuno razbijen u prvom delu igre.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke