POLUVREME - Strašni Siti gazi, čudesni Kurtoa drži Real u "životu"!

Autor: Mladen Heleta
sreda 17.05.2023.
21:47
Izvor: Sportske.net

Šampion Engleske blizu finala.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija i Real Madrida bore se za plasman u finale Lige šampiona, a rezultat nakon 45 minuta igre na Etihadu je 2:0. Dvostruki strelac bio je Bernardo Silva. Prvi meč u Madridu završen je nerešeno 1:1.

Siti je od prvog minuta jurnuo ka golu prvaka Evrope, čiji blok je u nekoliko navrata pucao u uvodnih 15 minuta, ali Real nije bio kažnjen.

Pretili su Rodri i Silva, a onda je Haland u 13. minutu imao prvu kolosalnu šansu. Griliš je centrirao sa leve strane, Haland tukao glavom sa pet metara, ali se isprečio sjajni Tibo Kurtoa.

Nastavio je Siti u istom stilu, pritisak na Real se pojačao, a u 21. minutu još bolja prilika za Halanda, koji je gađao glavom sa 3-4 metra, a Kurtoa je nestvarno odbranio i bukvalno "noktom" izvadio loptu iz gola i izbacio je u korner.

Ipak, dva minuta kasnije spasa za Real nije bilo. De Brujne je u svom stilu, sa puno osećaja, gurnuo loptu u prazan prostor za Bernarda Silvu, taj pas je "pocepao" zadnju liniju Reala, a Portugalac je levom nogom silovito tukao i matirao Kurtou, za 1:0.

Kakav je bio odnos snaga na terenu možda najbolje pokazuje podatak da Real do 30. minuta nije izveo nijedan napad.

I onda pravo niotkuda, u 35. minutu, umalo izjednačenje. Toni Kros je iz nemoći odapeo iz velike daljine i pogodio prečku. Bio je to prvi šut Madriđana ka golu domaće ekipe.

Bio je to samo mali bljesak Reala, pošto je Siti već u 37. minutu duplirao prednost. Griliš je napravio svoj karakterističan prodor po levoj strani, uposlio je Gundogana u kaznenom prostoru, Nemac je izblokiran, ali je "otpadak" od bloka završio na glavi Bernarda Silve, koji je sa nekih desetak metara poslao loptu u mrežu, za 2:0.

Siti je baš blizu finala protiv Intera, ali treba sačekati. Real je Real...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke