Poluvreme - Ajntraht i Rendžers jednom nogom u finalu LE

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 05.05.2022.
21:50
Izvor: Sportske.net

Deli ih još samo 45 minuta.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Fudbaler Ajntrahta iz Frankfurta i Glazgov Rendžersa deli još samo 45 minuta od plasmana u finale Lige Evrope pošto nakon prvog poluvremena vode protiv Vest Hema 1:0, odnosno Red Bul Lajpciga 2:0.

Već u uvodnim trenucima meča u Frankfurtu dogodio se veliki peh za domaće kada se povredio Hintereger i odmah je signalizirao ka klupi zatraživši izmenu.

Ovaj fudbaler se požalio na bol u zadnjoj loži i nakratko izašao van granica terena, ali je ubrzo stisnuo zube i vratio se u igru.

Posle nešto sporijeg početka, prvo uzbuđenje viđeno je u 17. minutu kada je Kresvel nepropisno zaustavio Haugea, nakon što je prethodno promašio loptu, a sudija je posle pregleda VAR-a pokazao direktan crveni karton.

Ajntraht je dobio vetar u leđa u nastavku meča i borbe za finale Lige Evrope, a u 20. minutu Filip Kostić je raspalio po lopti iz slobodnjaka, međutim ona je završila pored gola.

Uzvratio je na suprotnoj strani Vest Hem nakon kornera, ali mreža Kevina Trapa ostala je mirna.

Ajntraht je ipak poveo u 26. minutu golom Rafaela Santosa Borea posle rutinske reakcije na asistenciju Knaufa i samo čudo sada deli nemački tim od plasmana u finale.

U drugom meču dana Glazgov Rendžers je nakon minimalnog poraza u Lajpcigu već na poluvremenu stigao do 2:0 i sada ima velike šanse za plasman u finale.

Velikan iz Glazgova je poveo u 19. minutu golom Džejmsa Tavernijea, a svega pet minuta kasnije prednost je udvostručio Glen Kamara.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke