Poluvreme - Arsenal silan u Pragu, Tadićev Ajaks pred eliminacijom

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 15.04.2021.
21:48
Izvor: Sportske.net

"Tobdžije" šokirale domaćina.

EPA-EFE/Martin Divisek
EPA-EFE/Martin Divisek

Povezane vesti

Fudbaleri Arsenala praktično su već obezbedili plasman u polufinale Lige Evrope pošto u revanšu četvrtfinala vode protiv Slavije u Pragu 3:0 stigvši do golova u razmaku od samo šest minuta.

Golove za goste iz Londona postigli su Nikolas Pepe u 18. minutu, Aleksander Lakazet sa penala tri minuta kasnije, a rezultat je u 24. još ubedljivijim načinio Bukajo Saka.

Prvi meč u Londonu pre sedam dana završen je 1:1 i malo ko je očekivao da će izabranici Mikela Artete imati ovaku rekaciju u revanšu.

Fudbaleri Ajaksa imaće daleko teži zadatak da u drugom poluvremenu nadoknade dva gola zaostatka iz prvog meča nad Romom, pošto su prvih 45 minuta odigrali 0:0.

Roma je u prvih desetak minuta imala dva dobra napada, od kojih je naročito opasan bio u 9. kada je Veretu postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajda.

Ajaks se potom trgao i mogao već u 13. minutu preko Dejvija Klasena da stigne do ranog vođstva, ali je njegov udarac bio izblokiran.

Priliku je u 20. minutu imao i Dušan Tadić, ali je njegov blag udarac lako zaustavio golman "vučice".

Do kraja poluvremena Roma je kontrolisala ritam, a gosti iz Amsterdama nisu uspevali da pronađu način da sebi olakšaju posao u nastavku igre.

Rutinskih 45 minuta imali su fudbaleri Viljareala koji na svom terenu vode protiv zagrebačkog Dinama sa 2:0, dok Mančester junajted pogotkom Edinsona Kavanija vodi protiv Granade sa 1:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke