POLUVREME - Bajern kažnjava svaku sitnicu, Real za dva minuta preokrenuo Siti!

Autor: Milovan Longinov
utorak 09.04.2024.
21:50
Izvor: Sportske.net

Gde je veći spektakl, u Madridu ili Londonu?

EPA-EFE/Kiko Huesca
EPA-EFE/Kiko Huesca

Povezane vesti

Dva spektakularna prva poluvremena - Real Madrid - Mančester siti 2:1, Arsenal - Bajern Minhen 1:2 i to nakon preokreta! 

Siti je poveo u Madridu već u drugom minutu, Bernardo Silva je iz slobodnjaka iznenadio Lunina, koji nije stigao da reaguje i zaustavi udarac u prvi ugao. 

Ali, Real je u razmaku od samo 10 minuta uspeo da preokrene. Prvo je u 12. minutu Kamavinga šutirao sa distance, lopta je zakačila Rubena Dijaša i prevarila Ortegu za 1:1.

Samo dva minuta kasnije, Real je preokrenuo, u jednom tipičnom kontra napadu, Vinisijus je izbacio Rodriga, koji je pobegao i uhvatio Ortegu u raskoraku i pogodio za 2:1

Real je od tada potpuno neutralisao igru Sitija, koji nije mogao ozbiljnije da pripreti, iako je imao loptu u svojim nogama.

Za to vreme i na ''Emirejtsu'' mnogo uzbuđenja i tri gola. Uzdrmani Bajern je počeo da se budi i na poluvremenu kao gost vodi sa 2:1 protiv Arsenala, iako su ''tobdžije'' prve došle do pogotka.

Igrao se dvanaesti minut meča, Vajt je lepo uposlio Saku u kaznenom prostoru Bajerna, a ovaj odličnim udarcem iskosa sa desne strane poslao loptu u suprotni ugao gola golmana Nojera - 1:0.

Ali, vrlo brzo se potvrdilo staro pravilo da Nemce u fudbalu nikada ne trba potcenjivati, pogotovo takve velikane kao što je Bajern. Samo šest minuta posle vodećeg gola Arsenala, Bajern je izjednačio golom Gnabrija. Svemu je prethodila konfuzija u poslednjoj liniji domaćeg tima, golman Raja je nepotrebno istrčao na oko 40 metara od gola, a dok se on vratio pred svoju mrežu, gosti su osvojili loptu, Gorecka je pronašao Gnabrija u kaznenom prostoru, a ovaj rutinski postigao gol za 1:1.

Na preokret se čekalo do 32. minuta, kada je Saliba skrivio prekršaj za jedanaesterac u kaznenom prostoru Arsenala, a sa bele tačke siguran je bio Hari Kejn za 1:2.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke