Poluvreme - Čelsi dominirao, Viljareal propustio kolosalnu šansu!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 11.08.2021.
21:50
Izvor: Sportske.net

Odlična igra Čelsija u prvih 45 minuta Superkupa.

 EPA-EFE/Juan Carlos Cardenas
EPA-EFE/Juan Carlos Cardenas

Povezane vesti

Posle prvih 45 minuta Čelsi vodi u okviru Super kupa Evrope sa 1:0 protiv Viljareala. 

Čelsi bolji u prvih 20 minuta, imali su jednu dobru akciju preko Ziješa koji je pronašao Vernera čiji udarac brani Asenho, a nedugo zatim je i Kante oprobao svoj udarac, ali je lopta prošla pored gola. 

Viljareal je dosta grešio i to na svojoj polovini, u napadu su delovali bezazleno, a bilo je očigledno da je Čelsi ekipa koja je vukla sve konce igre u prvom poluvremenu. 

Ipak, Albiol i drugovi su sprečavali napadače Čelsija da uđu u najozbiljnije šanse, nedostajao je i ozbiljan pas nakon silnog kruženja oko šesnaesterca "podmornice". 

I onda sjajna akcija u 27. minutu, Alonso je poslao loptu na levu stranu, tamo je bio Kai Haverc koji je poslao upotrebljivu loptu u kazneni prostor gde je bio Hakim Ziješ, traljavo je zahvatio loptu, ali dovoljno dobro da prevari golmana Viljareala za 1:0.

Viljareal umalo nije odgovorio, Fojt je fantastično poslao loptu u sredinu, Dia je imao veliku šansu, ali je Mendi odbranio ovu situaciju 1 na 1. Igrao se 33. minut. 

Ispostavilo se da je ovo bila jedina situacija u kojoj je Viljareal pretio, nakon toga Čelsi pojačava pritisak, Alonso je imao dobru šansu kada je Asenho intervenisao, a potom je i Zuma prebacio gol nakon centaršuta iz slobodnog udarca Hakima Ziješa. 

Viljareal je imao još jednu šansu, i to kolosalnu, nakon centaršuta sa desne strane, Moreno je zahvatio loptu i šutirao iz sve snage,pogodio je samo prečku.

Ono što treba napomenuti jeste i povreda Hakima Ziješa u smiraj prvog poluvremena, morao je da napusti teren i umesto njega je ušao Kristijan Pulišić, kao i divljački start Rudigera nakon kog je dobio samo žuti karton.

Dakle, Čelsi dosta bolji, Viljareal mora ozbiljno da promeni pristup. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke