Poluvreme - Čupo-Moting kaznio Nejmarove promašaje, Bajern ponovo u igri

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 13.04.2021.
21:48
Izvor: Sportske.net

Nepravedan rezultat.

EPA-EFE/IAN LANGSDON
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Povezane vesti

Fudbaleri Bajerna iz Minhena otišli su na poluvreme sa vođstvom od 1:0 protiv Pariz Sen Žermena u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona, koji se večeras igra na "Parku prinčeva".

Strelac jedinog gola u prvih 45 minuta bio je kamerunski napadač Erik Maksim Čupo-Moting koji je u 40. minutu iskoristio prvu ozbiljnu situaciju za nemački tim .

Iskusni napadač je tako iskoristio reviju promašaja domaćih na drugoj strani, a u njoj je prednjačio Nejmar, koji je u kratkom vremenskom roku pogodio prečku i dve stative.

Prvu veliku šansu na utakmici imao je Kilijan Mbape u trećem minutu kada je šutirao iskosa, ali je lopta posle njegovog udarca završila pored gola.

Bajern je uzvratio u 26. minutu kada je pokušao Leroj Sane, ali je njegov udarac završio pored gola, a u narednom napadu je zapretio Jošua Kimih koji je morao bolje da reaguje nakon otvorene pozicije šut.

Već u narednom napadu Nejmar je na drugoj strani imao priliku da dovede u vođstvo PSŽ, ali je njegov udarac sjajno pročitao Manuel Nojer.

U 34. minutu Nejmar je ponovo pokušao da ugrozi Nojera, ali je golman Bajerna ponovo bio dobro postavljen.

Brazilac je u 37. minutu pogodio i prečku i tako propustio treću priliku da dovede svoj tim u vođstvo i dodatno ih približi polufinalu Lige šampiona, a nedugo zatim i novu stativu.

Bajernu će u drugom poluvremenu biti potreban još samo jedan gol, pod uslovom da ne primi nijedan, kako bi izborio plasman u polufinale.

U drugom meču večeri Čelsi i Porto završili su prvo poluvreme utakmice u Sevilji bez golova, pa je londonski klub posle 2:0 iz prvog meča veoma blizu plasmana u polufinale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke