POLUVREME - De Brujne lobom razgalio "građane", Saka sa penala izjednačio!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 15.02.2023.
21:21
Izvor: Sportske.net

Biće još "vatre".

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Posle prvih 45 minuta velikog derbija engleske Premijer lige na "Emirejtsu" Arsenal Mančester siti 1:1.

Odložena utakmica 12. kola počela je bez velikih uzbuđenja, ali je tempo igre bio fantastičan.

Prvi dobar napad videli smo u 16. minutu kada je Marez uputio dobar centaršut, tamo se našao Haland, vratio loptu u petarac, ali tamo nije bilo nikoga.

Šest minuta kasnije Arsenal je imao najbolju priliku u prvom delu. Nekadašnji igrač Sitija Zinčenko sjajno je centrirao, lopta je došla na glavu Nketiji, ali je napadač "tobdžija" neometan sa nekih 5-6 metara pogodio stativu.

Kazna je usledila u 24. minutu. Desni bek Tomijasu napravio je kardinalnu grešku u želji da vrati loptu golmanu Ramzdejlu. Poslao je Japanac loš pas, koji je presekao De Brujne i sjajnim lobom slabijom levom nogom postigao vodeći gol za Siti.

Mogao je tragičar Tomijasu da se iskupi za grešku tri minuta kasnije, ali je njegov udarac iz povoljne pozicije završio visoko iznad gola.

U 40. minutu penal za Arsenal- Džaka je sjajnom dubinskom loptu pronašao Nketiju, golman Sitija Ederson ušao je u duel sa napadačem "tobdžija", a sudija Entoni Tejlor odlučio da pokaže na "belu tačku". Bukajo Saka je preuzeo odgovornost i pogodio.

U petom minutu sudijske nadoknade mogao je Siti do novog vođstva. Nakon ubačene lopte Mareza iz slobodnog udarca šutirao je glavom Rodri, ali nije imao sreće da postigne pogodak, umesto u mrežu, lopta je završila na prečki.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke