POLUVREME - Dortmund i Inter po planu, ali još ništa nije gotovo!

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.03.2024.
21:47
Izvor: Sportske.net

Večeras ćemo saznati imena još dvoje četvrtfinalista.

EPA-EFE/Kiko Huesca
EPA-EFE/Kiko Huesca

Povezane vesti

U toku su revanš mečevi osmine finala Lige šampiona između Atletika i Intera, odnosno Dortmunda i PSV-a.

U Madridu, domaći Atletiko na svom ''Metropolitanu'' pokušava da nadoknadi gol zaostatka iz prvog meča u Milanu, ali posle prvog poluvremena rezultat je 1:1.

Inter je u 33. minutu dodatno uvećao tu svoju prednost, vodećim pogotkom koji je postigao Dimarko posle brzog napada gostiju i na asistenciju Barele sa leve strane - 0:1.

Samo dva minuta kasnije Grizman je vratio nadu Atletiku u prolaz u četvrtfinale. Francuski napadač je iskoristio kiks odbrane Intera posle jedne dubinske lopte u kazneni prostor, iznenada se našao oči u oči sa golmanom Zomerom i rutinski ga je savladao - 1:1.

Za to vreme u Dortmundu, bolja igra domaćeg tima koji vodi protiv PSV-a sa 1:0, što je rezultat koji ''milionere'' vodi dalje, jer je prvi meč u Ajndhovenu završen rezultatom 1:1.

Tek što je počeo meč, Matsen je imao veliku priliku za domaće, šutirao je iskosa sa leve strane, ali je golman PSV-a uspeo da izbije loptu u korner.

To je bio samo uvod u ono što se dogodilo minut i po kasnije. Još jedan odličan napad ''milionera'', lopta ubačena sa leve strane na ivicu kaznenog prostora, gde je posle par odbitaka stigla do Džejdona Sanča, a on sa nekih 17 metara šalje milimetarski precizan šut po zemlji u donji desni ugao gola golmana Beniteza - 1:0.

Nova velika prilika za domaće, tačnije dve u istom napadu, usledila je u 16. minutu meča, kada je prvo Brant šutrirao sa desne strane, golman Benitez je kratko odbio loptu do Malena koji sa ivice peterca šutira, ali odlični Benitez uspeva nogom da odbrani i taj udarac! 

Ostatak prvog dela igre nije bio tako zanimljiv, domaći ne žele previše da rizikuju, ali ne sumnjamo da će u nastavku i PSV imati mnogo toga da pokaže.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke