POLUVREME - "Enfild" opet slavio Salaha, a onda Kudus sve pokvario, Levandovski preti Bajernu!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 13.09.2022.
21:48
Izvor: Sportske.net

Briž vodi u Portu, Ajntraht na "Velodromu".

 EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Igrao je Liverpul dobro, postigao gol, a onda iz prve šanse kapitulirao protiv Ajaksa, poluvreme na "Enfildu", Liverpul 1:1 Ajaks u grupi "A" Lige šampiona.

Uspeo je Egipćanin Mohamed Salah da prekine post od sedam utakmica bez gola u Ligi šampiona i zatrese mrežu "kopljanika" u 17. minutu, nakon asistencije Dioga Žote.

Imao je Klopov tim još nekoliko dobrih pokušaja u narednim minutima, prilike su propustili Dijaz i Salah, a onda je Ajaks iz prvog konkretnog napada stigao do gola.

Ponovo je popustila desna strana Liverpulove odbrane, Aleksandar-Arnold se "uspava" iza njega se pojavio Berghuis, uposlio napadača Kudusa, a ovaj zakucao loptu pod prečku Alisonovog gola.

Imao je Liverpul sjajnu priliku da opet dođe do vođstva u 34. minutu, ali je udarac glavom Van Dajka odbranio Pasver.

Drugi derbi večeri igra se u Minhenu, gde Bajern i Barsa posle prvih 45 minuta nisu postigli gol, tako je rezultat na poluvremenu 0:0.

Prvu šansu na utakmici imali su Katalonci u devetom minutu preko Pedrija, a zatim je Levandovski imao dve dobre prilike da postigne gol svom bivšem timu, međutim Nojer mu se isprečio na tom putu.

Jedinu šansu Bajern je imao u 31. minutu posle sjajnog voleja Marsela Sabicera kada je lopta otišla malo pored Ter-Štegenovog gola.

U ostalim utakmicama Klub Briž vodi sa 0:1 protiv Porta isti rezultat je i u Marseju, gde Ajntraht protiv domaćeg Olimpika ima minimalnu prednost, dok na meču Bajer Leverkuzen - Atletiko Madrid.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke