POLUVREME - Grujić mogao da se proslavi, nepogrešivi "građani"!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 22.02.2023.
21:48
Izvor: Sportske.net

Prezadovoljni Gvardiola!

EPA-EFE/Hannibal Hanschke
EPA-EFE/Hannibal Hanschke

Povezane vesti

Svega jedan gol posle poluvremena na utakmicama u Lajpcigu i Milanu, a postigli su ga fudbaleri Mančester sitija. Lajpcig praktično i ne preti, dok su u duelu Intera i Porta rivali jednaki.  

Lajpcig - Mančester siti 0:1

Posle prvih 45 minuta utakmice u Lajpcigu, Mančester siti pokazuje klasu i vodi sa 0:1.

U prvih 20 minuta ekipe su opipavale snagu protivnika, a onda je Mančester siti prebacio težište na polovinu Lajpciga, a onda i gol posle velike greške Šlagera. 

Veliki timovi kažnjavaju sve greške protivnika, a Šlager je napravio grešku u pasu u opasnoj zoni u nameri da proigra Lajmera, pa je usledio mat u tri poteza - Griliš, Gundogan, pa Marez. Rutinski za 0:1

Teško da su "građani" večeras imali slabu tačku, valja izdvojiti Vokera koji je dobro igrao i bio izuzetno agilan po desnoj strani kuda su uglavnom i tekle akcije Mančester sitija. 

Velika šansa je bila i posle kornera Mareza, Rodri je zahvatio loptu, ali je bio neprecizan, a onda u 36. minutu Griliš je šutirao preko gola posle dodavanja Bernarda Silve koji je uradio dosta dobrih stvari. 

Imao je agresivniji period Lajpcig kada su primorali ekipu Pepa Gvardiole na par grešaka, ali nisu uspevali da se nakon toga domognu ni kaznenog prostora, pa će morati Nkunku da uđe u nastavku meča, iako je i dalje nespreman. 

Inter - Porto 0:0

Posle prvih 45 minuta na utakmici Inter – Porto golova nema.

Bolji utisak uvodnih dvadesetak minuta ostavio je domaćin. Imao je Inter sjajnu priliku u 13. Minutu kada je Lautaro Martinez glavom šutirao preko gola posle sjajnog centaršuta Dimarka. Pet minuta kasnije Hakan Čalhanoglu je oprobao udarac, a golman Porta Diogo Košta izbio loptu u korner. Uspeli su gosti da uspostave ravnotežu I bili mnogo opasniji u nastavku, a u centru pažnje bio je naš Marko Grujić. 

Prvo je srpski vezista u 27. minutu pokušao sa distance, da bi najbolju priliku u dosadašnjem delu meča Grujić imao desetak minuta kasnije. Sjajno mu je petom loptu odložio Taremi, Grujić je ostao sam u srcu kaznenog prostora rivala, snažno šutirao, ali ga je golman Intera Onana sprečio da postigne pogodak, lopta se odbila parvo na glavu Galenu, ali ju je on poslao daleko pored gola.

Još jednu dobru šansu Inter je propustio preko Bastonija, golman Porta Košta je bio sjajan na golu i odbranio udarac refleksnom reakcijom. 

Srpski arbitar Srđan Jovanović zajedno sa svojim pomoćnicima drži meč pod kontrolom, iako je bilo čarki u finišu prvog dela.
 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke