Poluvreme - Haland ispisao istoriju LŠ, Juve gubi u Portu!

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 17.02.2021.
21:47
Izvor: Sportske.net

Sjajni Norvežanin i bledi Juventus.

EPA-EFE/Julio Munoz
EPA-EFE/Julio Munoz

Povezane vesti

Fudbaleri Porta načinili su velike probleme Juventusu u prvom poluvremenu i na odmor su otišli sa prednošću od 1:0.

Fudbaleri Porta stigli su već u drugom minutu nakon katastrofalne greške Bentakura, koji je neozbiljno vratio loptu Ščensnom, a ovu nesmotrenost iskoristio je iranski napadač Mehdi Taremi poslavši loptu u mrežu.

Sličan problem Juventus je imao u 22. minutu kada je Ščensni opet zakomplikovao pred svojim golom, ali je ovaj put prošao nekažnjeno.

Prilično bled Juventus u prvom poluvremenu najbolju priliku je propustio u 41. minutu kada je Adrien Rabio atraktivno pokušao nakon kornera, ali je golman Porta sjajno reagovao.

Daleko ubedljivije bilo je na "Sančez Psihuanu", gde je Borusija iz Dortmunda nakon početnog zaostatka preokrenula na 3:1 posle prvih 45 minuta zahvaljujući maestralnom Erlingu Halandu.

Sevilja je povela u sedmom minutu golom Susa nakon prave majstorije koji je ovaj fudbaler učinio, ali je izjednačenje gostima iz Dortmunda doneo Mahmud Dahud nakon izuzetnog šuta van šesnaesterca koji Bono nikako nije mogao da odbrani. 

Potpuni preokret usledio je u 27. minutu kada se u strelce upisao Haland nakon prelepe kombinacije sa Džejdonom Sančom.

Mladi norveški napadač je ovim golom ušao u istoriju Lige šampiona kao prvi fudbaler koji je postigao 17 golova u prvih 13 utakmica u ovom takmičenju.

Na ovome se nije zaustavio pošto je u 43. minutu postigao drugi gol na meču. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke