POLUVREME - Kakva bruka VAR-a u Engleskoj, Liverpul pokraden za gol?!

Autor: Nemanja Janošev
subota 30.09.2023.
19:23
Izvor: Sportske.net

Kako je vama ovo delovalo?

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Fudbaleri Totenhema i Totenhema igraju nerešeno 1:1 u prvom poluvremenu derbi meča 7. kola Premijer lige.

Gol za ekipu Angea Postekoglua postigao je Hjong-Min Son, a sve nakon nekoliko dešavanja na štetu Liverpula.

Prvobitno je isključen Kurtis Džons zbog neopreznog starta nad  Ivsom Bisumom. Englez je otvorio đon, stao na loptu, ali noga mu je proklizala direktno na zglob veziste Totenhema. Iako nije bilo namere, crveni karton je opravdan.

No, nekoliko minuta kasnije dešava se, za sada, neverovatna odluka VAR-a. Naime, Luis Dijaz je pobegao odbrani Totenhema posle pasa Salaha i savladao Vikarija za vođstvo Liverpula. Gol je momentalno poništen zbog ofsajda i u pitanju su bili centimetri. Na oko je izgledalo kao da nedozvoljene pozicije nije bilo jer je ostala noga Mikija van de Vena, a na sve to VAR je odluku doneo kroz nekoliko sekundi poništivši gol Kolumbijca. Nisu izvlačili ni linije što čine i u nekim očiglednijim situacijama i utisak je da je Liverpul oštećen. Posebno jer su već u sledećem napadu domaći poveli.

Čak i da je u pitanju ofsajd, nije predočena verodostojnost te odluke. U samom finišu prvog poluvremena, Liverpul je izjednačio golom Kodija Gakpa nakon što mu je loptu glavom spustio zemljak Van Dajk.

*


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke