POLUVREME - Katastrofa za Liverpul, povredio se Salah!

Autor: Lazar Nikolić
subota 14.05.2022.
18:34
Izvor: Sportske.net

Problemi sa preponama izbacili Egipćanina iz finala.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Posle prvih 45 minuta u finalu engleskog FA kupa između Liverpula i Čelsija golova nema, 0:0.

Liverpul je odlično započeo utakmicu. "Redsi" su konstantno probijali po levoj strani na kojoj je delovao raspoloženi Luis Dijaz. Kolumbijac je imao prvu veliku priliku na meču u devetom minutu posle sjajne asistencije spoljnom Arnolda, ali je Mendi majstorski zaustavio njegov udarac i sprečio Liverpul da dođe do vođstva.

Ako su prvih 15 minuta protekli u znaku dominacije Liverpul, u narednih 15 Čelsi je bio mnogo bolja ekipa i propustio dve odlične prilike da povede. 

Prvo je Maunt spojio sa golom Kristijana Pulišića, Amerikanac nije najbolje zahvatio loptu iz izgledne pozicije i promašio gol Alisona, tačnije, lopta je orkznula stativu. Pet minuta kasnije Markos Alonso je bio u odličnoj situaciji da postigne pogodak, ovoga puta se istakao Alison, pa je ostalo 0:0.

Treutak koji je obeležio prvo poluvreme na "Vembliju" dogodio se u 31. minutu, kada se najveća zvezda Liverpula Mohamed Salah iznenada "srušio" na travu. Bolovi u preponama bili su prejaki za Egipćanina, koji je morao da napusti veliko finala, a umesto njega je u igru ušao Žota. Čini se da povreda Salaha nije ozbiljnija i treba ga brzo očekivati na terenu.


Poslednju šansu u prvom delu imao je rezervista Žota u poslednjem minutu prvog dela, ali problema za Mendija nije bilo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke