POLUVREME - Kurtoa preslikava prošlu sezonu, delirijum u Milanu!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 12.04.2023.
21:50
Izvor: Sportske.net

Posle prvih poluvremena vođstvo trofejnijih timova.

EPA-EFE/Rodrigo Jimenez
EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Posle prvih poluvremena utakmica u Madridu i Milanu, ekipe Reala i Milana vode sa po 1:0. 

Real je bolji rival od Čelsija, ali su i gosti imali svoje šanse. Ipak, zasluženih 1:0 u korist domaćina posle prvih 45 minuta. 

Već u drugom minutu utakmice kontra Čelsija, Žoao Feliks je trčao sam ka golu Kurtoe, ali ga je sustigao Militao i omeo u šutu. Na kraju Belgijanac brani udarac, Anćeloti je bio veoma nezadovoljan početkom. 

Na drugoj strani u 14. minutu prilika za Benzemu koji šutira u golmana gostiju, a kako je meč odmicao, Real je bivao sve bolji i ubojitiji. 

Gol smo videli u 21. minutu utakmice. Nakon dubinske lopte sa desne strane, Vinisius samo postavlja nogu, dovoljno da lopta ode do Benzeme koji nije imao težak posao za 1:0.

Malo je falilo da dođe do izjednačenja kada je Kurtoa odbranio novi udarac, ovoga puta je Džejms prošao po desnoj strani, uposlio Sterlinga, ali je Belgijanac fantastičan golman, možda i najbolji na svetu u ovom trenutku. 

Vinisius je bio u jednoj dobroj šansi u 26. minutu utakmice, a do kraja poluvremena prilično mirno, bez velikih šansi i na jednoj i na drugoj strani, uz konstataciju da je domaćin bio sa nešto više lopte u posedu.

U drugom meču, u Milanu se igra italijanski derbi četvrtfinala, Napoli je na startu bio bolji rival od Milana, ali nije uspeo da postigne gol za razliku od domaćina. Menjon je imao nekoliko odličnih odbrana i upravo on je junak svog tima u prvom poluvremenu. 

Imao je i Milan svojih šansi, pre svih Leao, koji je promašio veliku šansu u kontri, a onda gol Benasera. Vukao je kontru Dijaz, vukao, akcija je išla preko Leaa koji ubacuje u sredinu, a upravo Benaser je dočekao loptu i zakucao je u mrežu

Mogli su domaći da nokautiraju goste u nadoknadi, ali je Kjer pogodio prečku. 

Napoli ima šansu da se konsoliduje, čeka nas izuzetno zanimljivo drugo poluvreme u oba meča...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke