POLUVREME - Leva sa "kreča", Barsa vodi na "Old Trafordu"

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 23.02.2023.
21:47
Izvor: Sportske.net

Katalonci bliži osmini finala.

EPA-EFE/Adam Vaughan
EPA-EFE/Adam Vaughan

Povezane vesti

Posle 45 minuta igre na "Old Trafordu", Barselona vodi protiv Mančester junajteda sa 1:0 u revanšu velikog derbija šesnaestine finala Lige Evrope.

Prvi meč je pre sedam dana završen rezultatom 2:2, pa je jasno da Junajted nema više šta da čeka i da u nastavku mora da napadne iz svih "oružja".

Domaćin je bolje počeo i imao je veliku šansu već u trećem minutu, kada je Ter Štegen sjajno zaustavio udarac Bruna Fernandeša.

Barsa, koja je oslabljena za Gavija i Pedrija, je negde od 15. minuta uspela da uspostavi ravnotežu i odmah je povela.

U 16. minutu je Bruno oborio u duelu Baldea, koji je izlazio iz kaznenog prostora, nije to bio prejak kontakt, ali je sudija Turpan bez razmišljanja pokazao na belu tačku.

Dva minuta kasnije je sa 11 metara tukao Levandovski i pogodio za 0:1, mada je De Hea imao loptu na ruci i malo mu je nedostajalo da odbrani.

Katalonci su nakon toga zagospodarili u posedu, smirili su igru, "sakrili loptu" i čekali novu šansu. Dočekali su je u 45. minutu, kada se Kesi nakon greške De Hee našao u idealnoj poziciji, ali se ukazao Kazemiro i sjajnim blokom ga sprečio da udvostruči prednost gostiju.

Čekamo odgovor Ten Haga i Junajteda...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke