Poluvreme - Levino duplo obaranje rekorda, prekid i lekarska pomoć na tribini "Enfilda"!

Autor: Milovan Longinov
utorak 08.03.2022.
21:53
Izvor: Sportske.net

Bajern raspucan.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Bajern Minhen na poluvremenu vodi rezultatom 4:0, dok na "Enfildu" između Liverpula i Intera nema pogodaka - 0:0.

Salzburg je ušao hrabro i otvoreno na "Alijan areni", imao je dve šanse, a kada ih ne iskoristiš, onda Bajern to uradi ovako - Levandovski je za 10 minuta i 22 sekunde, postigao het-trik što je najbrže postignuti het-trik u istoriji Lige šampiona.

Drugi rekord je najraniji het-trik, pošto je Leva do 22. minuta postigao tri gola, prethodno je rekord držao Marko Simone koji je za Milan postigao tri gola posle 24 minuta igre.

Doduše, Leva treba da zahvali očajnom štoperu Voberu koji je nad Poljakom napravio DVA penala.

Prvo je u 10. minutu potpuno nepotrebno uklizao i napravio penal, pošto je zakasnio da interveniše, Poljak je rutinski pogodio levi ugao.

U 21. minutu Vober je još neopreznije reagovao, šutnuo je Levandovskog na ivici šesnaesterca i napravio novi penal. Poljak je pogodio isti ugao za 2:0.

U 23. minutu, Levandovski je uz mnogo sreće postigao treći gol. Golman Salzburga izleteo je van šesnaesterca i napucao Poljaka koji je u nastavku akcije lako pogodio prazan gol za 3:0.

Na isteku pola časa igre, Gnabri je rutinski pogodio iskosa sa desne strane za 4:0.

Na "Enfildu", Inter je ponovo krenuo hrabro i agresivno na polovini Liverpula, koji nije bio preterano opasan. Izuzev u dva navrata posle kornera i dva udarca Van Dajka, Liverpul nije stvorio ozbiljniju šansu. 

Inter je takođe bio bezopasan, nije uspeo ozbiljnije da ugrozi gol Alisona, osim što je Čalhanoglu u finišu prvog dela ozbiljno namučio Alisona iz slobodnjaka.

Treba istaći da je sredinom prvog poluvremena privremeno prekinuta utakmica pošto je lekarski tim Liverpula morao da pomogne jednom navijaču na tribini. Prosto je neverovatno da se ovo opet desilo, detalji nisu poznati, osim da je navijač zbrinut od strane lekarske ekipe. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke