POLUVREME - Liverpul "prodao" Milanu dva puta istu foru, Real se provukao sa 0:0 na "Bernabeu"!

Autor: Milovan Longinov
utorak 17.09.2024.
21:51
Izvor: Sportske.net

Uzbudljivo u prvom poluvremenu.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Posle prvih 45 minuta, na "San Siru" - 1:2, Štutgart muči Real u Madridu - 0:0, dok Bajern "rutinira" Dinamo Zagreb - 2:0. 

Milan je poveo već u trećem minutu, kada su domaći odmah iskoristili loše izletanje i pogrešnu procenu Cimikasa, usledio je beg Pulišića po njegovoj strani i potom snažan i precizan udarac u dalji ugao za 1:0.

Ali, od tog trenutka, na terenu je postojao samo jedan tim - Liverpul.

Kako je vreme odmicalo, Liverpul je bio sve bolji, a u 17. minutu su gosti imali i prvu veliku šansu kada je Salah pobegao i potom iskosa sa desne strane slabijom desnom pogodio prečku.

Šest minuta kasnije, gosti su izjednačili, Trent je izveo prekid sa levog boka, a Konate u petercu nadvisio sve i glavom savladao Menjona za 1:1.

Pravo je čudo kako u narednim minutima Liverpul nije preokrenuo. Prvo je Žota bio sebičan, iskosa sa leve strane je gađao pored stative, iako je imao zatrčalog Gakpa u petercu. 

Potom je na isteku pola časa igre, Gakpo gađao, lopta se odbila do Salaha koji je još jednom pogodio prečku. 

U 41. minutu ponovo je Liverpul poveo posle prekida, ovaj put je Van Dajk bio najviši u skoku, posle Cimikasovog kornera, opet je u petercu Milan dopustio rivalu da bude najviši u skoku, a kapiten Redsa ne prašta ovakve greške - 1:2.

U Madridu, Real ne liči na sebe, posle prvih 45 minuta - 0:0. 

Štutgart je bio tim koji je izgledao kao da je šampion Evrope, ne Real Madrid, jer su "švabe" propustile nekoliko veoma dobrih prilika, vodile glavnu reč na terenu i imali su više od igre. Način na koji su dolazili do kaznenog prostora Real Madrida je bio impresivan, slobodno možemo reći da je domaćin ovoga puta u prvih 25 minuta bio u potpunosti u podređenom položaju. 

Dokaz su i četiri odbrane Kurtoe, tri posle udaraca sa distance i jedna kada je Štiler izašao 1 na 1. U sličnoj situaciji je bio i Milo, ali je on poslao loptu pored gola. 

Real se tek u 26. minutu malo oslobodio pritiska kada je Embape bio u situaciji da ugrozi gol, ali je njegov udarac Nubel dobro odbranio, a samo dva minuta kasnije kontra Štutgarta, Milo se našao u novoj velikoj šansi, šutirao je, a nakon što je lopta pogodila jednog igrača domaćih, otišla je samo do prečke. Kurtoa je samo pogledom pratio let lopte. 

Pretio je i Real, preko Rodriga, polako su hvatali ritam na ovoj utakmici koja je zaista bila sjajna u prvih 45 minuta i samo su golovi falili da bismo je izdvojili od ostalih. 

Sumnjiva situacija se desila u 35. minutu kada je sudija Meler pokazao na belu tačku nakon što je Mitelštad šutnuo loptu, pritom je izgledalo da je zakačio i Ridigera, ali je snimak pokazao drugačije, a odluka je preinačena.  

Leveling je imao novu sjajnu šansu pred golom Reala kada je nakon dodavanja Undava sa samo 12-13 metara šutirao pravo u Kurtou.

Bajern je bez ikakvih problema, u Minhenu je protiv Dinama iz Zagreba ubedljivih 3:0, Kejn iz penala u 19. minutu, Gereiro u 33. minutu i Olise pet minuta nakon toga su bili strelci za domaće. 

Gosti bez ijedne jedine šanse, sa posedom lopte koji je manji od 30%, reklo bi se da su se već pomirili sa porazom. 

Za kraj, na papiru najmanje uzbudljiv meč Sporting vodi protiv Lila rezultatom 1:0, a pogodak je postigao ko drugi nego - Viktor Đekereš, a dva minuta kasnije Andre Gomeš je isključen zbog drugog žutog, tako da će teško ovde Francuzi do boda.  

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke