POLUVREME - Ni Vlahović ne pomaže Juventusu, "bikovi" vode protiv Reala!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 25.10.2022.
21:49
Izvor: Sportske.net

"Stampedo" u Lajpcigu.

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Povezane vesti

Nakon prvih 45 minuta večerašnjeg programa u Ligi šampiona Juventus se nalazi pred ispadanjem iz takmičenja, uprkos pogotku srpskog napadača Dušana Vlahovića, dok Real Madrid gubi u Lajpcigu.

Grupa E

Dinamo Zagreb 0:1 Milan

Salcburg 1:2 Čelsi (završeno)

U Zagrebu Dinamo je potpuno ravnopravan protivnik italijanskom šampionu Milanu. Imali su gosti najbolju šansu nakon pola časa igre, ali je sjajno odbranio golman "modrih" Livaković. Milan je ipakpoveo 10 minuta kasnije, gol je postigao štoper Gabija

Grupa F

Lajpcig 2:1 Real Madrid

Seltik 1:0 Šahtjor

Domaćin u Lajpcigu igra kao u transu protiv šampiona Evrope. "Bikovi" su poveli u 13. minutu, posle centaršuta iz kornera najbolje se u šesnaestercu snašao hrvatski štoper Joško Gvardiol. Mogao je Lajpcig da uveća prednost samo tri minuta kasnije, Nkunku je zaobišao istrčalog Kurtou, ali je šutirao neprecizno. Previše je dobar fudbaler Francuz da bi dva puta promašio za dva minuta, novu priliku Nkunku je iskoristio i povisio prednost svog tima u 18. minutu. Real je na suvi kvalitet smanjio rezultat u sudijskoj nadoknadi pogotkom Vinisijusa.

Na "Seltik parku" razliku pravi gol Grka Jakunumakisa iz 34. minuta.

Grupa G

Dortmund 0:0 Mančester siti

Sevilja 3:0 Kopenhagen (završeno)

Iako su se u Dortumudnu očekivali, golova još uvek nema.

Grupa H

Benfika 3:1 Juventus

Pari Sen Žermen 4:1 Makabi Haifa

Domaći su poveli u 17. minutu preko defanziva Antonija Silve. Juve je izjednačio četiri minuta kasnije kada je Dušan Vlahović ugurao loptu iza linije gola, a srpski arbitar Jovanović odlučio da prizna pogodak, iako nema video tehnologije. Benfika je vratila prednost u 28. minutu nakon što je Jovanović pokazao na belu tačku posle igranja rukom Kvadrada, siguran sa penala bio je Žoao Mario. Deset minuta pre isteka prvog dela "orlovi" su podebljali prednost golomRafe Silve i poslali Juventus na korak od ispadanja iz Lige šampiona.

U Parizu nema problema za domaćine. Pogodili su Mesi, Mbapei Nejmar i opet Mesidok je utešni gol za Makabi postigao Sek.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke