POLUVREME - Ofsajd čuva Barsu na "Bernabeu"!

Autor: Lazar Nikolić
subota 26.10.2024.
21:48
Izvor: Sportske.net

Real centimetri delili od vođstva.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Posle prvih 45 minuta "El klasika" između Reala i Barselone u meču 11. kola španske Primere rezultat je - 0:0.

Domaćin je bio bolji rival u prvom delu, čak je Real i zatresao mrežu Barse u 30. minutu kada je gol postigao Kilijan Embape, ali je posle gledanja snimka u VAR sobi utvrđeno da se Francuz tom prilikom nalazio u ofsajd poziciji.

 Dinamično je bilo od starta na „Bernabeu“. Real je mogao da povede već u drugom minutu kada je Embape izbio sam ispred golmana Katalonaca Penje, ali je „devetka“ Madriđana bila neprecizna iz izgledne pozicije, a u međuvremenu je signaliziran ofsajd, pa Francuz nije imao za čim da žali.

Barsi je trebalo 13 minuta da zapreti Lunjinu. U šansi se našao Jamal, ali nije uspeo da loptu zahvati na pravi način, pa Real čuvar mreže nije imao problema da interveniše.

Mnogo problema pravili su domaći Barsinoj odbrani. Sjajnu akciju izveo je Anćelotijev tim u 15. minutu. Kamavinga je sa levog boka pronašao Embapea u šesnaestercu „blaugrane“ on na drugoj stativi uposlio Belingema, a Barsin golman Penja fenomenalnom intervencijom nije dozvolio da bude savladan, uz to još jednom je zastavica bila gore, pa je dosuđena ofsajd pozicija.

Smenjvali su se napadi na oba kraja terena. Real se opredlio da dugim loptama iz leđa odbrane Barse na muke stavi neiskusnog Penju, a ni gosti nisu mnogo okolišali. Majstorstvo Vinisijusa videli smo u 22. minut kada se Brazilac u svom stilu stuštio u kazneni prostor Katalonaca, izbacio iz igre mladog štopera Kubarsija, ali nije pogodio okvir gola.

Tek posle usporenog snimka videlo se da je Čuameni prilikom dodavanja ka Vinisijusu otvorenim đonom udario po nozi Pedrija, ali se ni sudija Sančez, a ni VAR soba nisu oglasili.

Bila je opasna Barsa u 29. minutu kada je štoper Katalonaca Injigo Martinez šutirao glavom, ali je tom prilikom prebacio prečku Lunjinovog gola.

Centimetri su bili protiv Reala i u 30. minutu kada je Kilijan Embape umakao odbrani gostiju i matirao Penju, ali je posle gledanje VAR-a utvrđeno da je još jednom napadač "kraljevskog" kluba uhvaćen u ofsajd zamci.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke