POLUVREME - Opet sumnjiva odluka u korist Reala, Ederson da časti De Brujnea i Silvu!

Autor: Milovan Longinov
utorak 13.02.2024.
21:50
Izvor: Sportske.net

Nova sporna odluka...

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Posle prvih 45 minuta RB Lajpcig - Real Madrid 0:0, Kopenhagen - Mančester siti 1:2.

U Lajpcigu je prvo poluvreme obeležila odluka sudije da poništi pogodak Šeška već u trećem minutu. Iako Slovenac nije bio u nedozvoljenoj poziciji, jeste njegov saigrač, u "pasivnom" ofsajdu. 

Navodno, sudije su poništile gol pošto je došlo do kontakta, ali su mnogi ovu situaciju videli sa ozbiljnim negodovanjem.

Pre svega zbog toga što je Lunin bio predaleko od pozicije gde je lopta došla do Šeška, a i objektivnog pitanja o tome do kakvog je zapravo došlo kontakta i da li je ovde sviran i prekršaj?

Da sve bude još nejasnije, znamo svi da ćemo još mnogo ovakvih situacija videti i da će svaki sudija imati različito tumačenje. Kompletnu situaciju pogledajte OVDE.

Lajpcig je posle te situacije imao još nekoliko opasnih napada, ali je blistao odlični golman Lunin.

Real se posle oslobodio pritiska, Kros je u 20. min šutirao sa ivice kaznenog, pravo golmanu u ruke, pokusali Brahim Dijaz i Rodrigo, međutim nedovoljno precizno, oba puta bili su izblokirani. 

U Kopenhagenu bilo je znatno uzbudljivije. Već u 10. minutu Foden je odlično proigrao De Brujnea koji je iskosa sa desne strane pogodio dalji ugao za 0:1.

Ederson je napravio veliku grešku u 34. minutu nakon koje je Matson sjajnim udarcem sa 20 metara pogodio za 1:1.

Ali, u nadoknadi prvog dela igre, De Brujne i Matson su išli na loptu koja se odbila do Silve, koji je odlično reagovao i spoljim delom stopala plasirao za 1:2

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke