POLUVREME - Partija šaha na "Meaci", Malen blista protiv svojih!

Autor: Mladen Heleta
utorak 20.02.2024.
21:48
Izvor: Sportske.net

Derbi nam nije puno toga ponudio.

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme na večerašnjim prvim mečevima osmine finala Lige šampiona.

Nema golova u derbiju između Intera i Atletiko Madrida, dok Borusija Dortmund vodi sa 1:0 protiv PSV-a u Ajndhovenu.

U Milanu smo gledali nešto što smo i očekivali. Puno taktičkog nadmudrivanja Simonea Inzagija i Dijega Simeonea, igrači su besprekorno obavljali svoje zadatke u fazi odbrane, a prostora za napadače skoro da i nije bilo.

Jedine dve situacije vredne pomena u ofanzivnom smislu su pokušaj Atletikovog Lina sa distance na samom početku susreta, kada je lopta prohujala tik pored stative i veoma dobra prilika na drugoj strani za Lautara Martineza. 

Argentinac se u 38. minutu našao u idealnoj poziciji posle greške De Pola, ali je jako lose šutirao, pa mu je Himenez izblokirao udarac.

Tukao je i Tiram u samom finišu prvog dela, ali je njegov pokušaj bio lak plen za Jana Oblaka.

Fudbaleri Intera nose crni flor oko ruke i tako odaju počast legendarnom igraču ovog kluba Andreasu Bremeu, koji je danas preminuo u Nemačkoj.

Simeone nas je sve iznenadio odlukom da Ljorente zauzme mesto povređenog Alvara Morate, tako da ovaj polivalentni fudbaler samo još nije obavljao funkciju golmana u ekipi iz Madrida u svom mandatu među "jorgandžijama".

U Holandiji se igra dosta otvorenije, a Borusija je ostavila bolji utisak i zasluženo vodi.

Na terenu dominira Donijel Malen, momak koji je baš iz PSV-a prešao u Dortmund, a on i Džejdon Sančo su stalnim promenama strana po krilnim pozicijama uneli pravu konfuziju u redove domaćih.

Malen je u 24. minutu postigao efektan pogodak, kada je dobio pas od Sabicera na desnu stranu, uleteo u kazneni prostor pored dvojice čuvara i silovitim udarcem iz teške pozicije savladao golmana Beniteza, uz pomoć prečke, za 0:1.

Utakmicu u Ajndhovenu sudi naš Srđan Jovanović i do sada je pokazao tri žuta kartona, jedan domaćima i dva gostima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke