POLUVREME - PSŽ ne zna šta ih je snašlo, Filkrug ubio dve muve jednim udarcem!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 01.05.2024.
21:51
Izvor: Sportske.net

PSŽ u nokdaunu za sada.

EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Povezane vesti

Fudbaleri Borusije Dortmund vode protiv Pari Sen Žermena na poluvremenu prve utakmice polufinala Lige šampiona rezultatom 1:0 na "Signal iduna parku".

Taktičko nadmudrivanje u prvom poluvremenu utakmice pripalo je Edinu Terziću, odnosno Borusiji Dortmund.

Oktrili su nešto slabiju tačku Pari Sen Žermena večeras, što je bio levi bek Nuno Mendeš, te su Rijerson, Sančo, Brant i jednom čak i Šloterbek, neretko koristili prostor koji im se ukazivao. 

Prva odlična šansa stigla je u 14. minutu kada je Sančo bio uporan protiv Mendeša, Brant tačan kao sat, a Zabicer mudar da isprati sve i utrči u prazan prostor iz drugog plana. Međutim, udarac nekadašnjeg fudbalera Lajpciga zaustavio je  Donaruma dobrim postavljanjem.

Pari Sen Žermen nije ozbiljnije pretio preko svojih ubacivanjima u naporu da se pronađe Kilijan Embape koji jedva da je imao nekoliko kontakata sa loptom.

I onda, puče defanziva francuskog prvaka kao da je od najjeftinijeg stakla. Igrao se 36. minut kada je Šloterbek sa svoje polovine poslao dubinski pas za Filkruga koji beži između Markinjosa i Ernandeza, prima loptu i onda šalje projektil tik iznad podloge za nemoćnog Donarumu. U duelu tokom šuta, Ernandez se povredio i napustio teren, pa je Filkrug nekako ubio dve muve jednim udarcem, ako se zna kvalitet francuskog defanzivca.


Imao je domaćin još jednu ogromnu priliku u smiraj prvog dela kada je Marsel Zabicer još jednom tukao, ovog puta iz bolje pozicije, ali Donaruma se još jednom isprečio.

Ovo je samo nagoveštaj spektakularnog drugog poluvremena, ali i revanša koji nas čekaju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke