POLUVREME - Raspoloženi Dibala, miriše na Murinjov način!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 31.05.2023.
21:53
Izvor: Sportske.net

Roma bolja u prvih 45 minuta.

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Povezane vesti

Prvo poluvreme finala Lige Evrope u Budimpešti u meču između Rome i Sevilje prolazi u znaku italijanskog tima koji vodi sa 1:0. 

Počelo je jednim sudarom Gudelja i Ibanjeza, obojica su se brzo pridigli iako je izgledalo ozbiljnije, a na prvu šansu smo čekali 11. minut. 

Tada je Zeki Čelik došao u izglednu situaciju da šutira, gađao je i - pogodio golmana Bona. Roma je mogla do nove šanse samo dva minuta kasnije kada je Spinacola slabo šutirao nakon što ga je Čelik uposlio na sjajan način. 

Uključen je od 15. minuta bio Murinjov mod, svi igrači Rome su bili uglavnom iza lopte, pa je sve do 35. minuta utakmica bila nezanimljiva. 

Tada smo videli, do sada, jedini gol na meču, Rakitić je izgubio loptu na sredini terena, Mansini je poslao pas ka Dibali na fenomenalan način, Argentinac je imao lakši zadatak, savladao je Bona za 1:0!

Sevilja nije mnogo pretila, možda i najbolja šansa je bila nakon kornera koji je izveo Rakitić u 43. minutu kada je udarac glavom jednog od igrača Sevilje završio preko gola, a samo dva minuta kasnije nova šansa za Romu, Dibala je dobro prošao po levoj strani, uposlio Pelegrinija koji je simulirao i zasluženo dobio žuti karton. 

Rakitićev udarac sa 25 metara od gola koji je pogodio stativu je definitivno bio način da Sevilja izjednači, ali nisu imali ni sreće, lopta se odbila od stative u polje...

Nemanja Matić i Nemanja Gudelj sasvim solidni posle prvih 45 minuta, s tim što je Matić dobio i žuti karton. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke