POLUVREME - Real ide ka apsolutnoj kruni, Ajntraht ima za čim da žali

Autor: Nemanja Janošev
sreda 10.08.2022.
21:47
Izvor: Sportske.net

Još jedna titula na pomolu?

EPA-EFE/Petteri Paalasmaa
EPA-EFE/Petteri Paalasmaa

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida vode na poluvremenu utakmice Superkupa Evrope protiv Ajntraht Frankfurta sa 1:0 na stadionu u Helsinkiju.

Dinamičan meč, sa nekoliko dobrih šansi na obe strane i vrlo lako smo mogli da vidimo tri, umesto jednog pogotka u prvih 45 minuta. Ajntraht se trudio da stabilno drži svoje linije tima, posebno na sredini gde Real uglavnom pravi razliku i upošljava svoje napadače Vinisijusa i Benzemu.

Čekali su grešku protivnika i dočekali je poprilično rano za Realove standarde - u 14. minutu. Mendi je pogrešio, Rafael Santos Bore je izuzetno uposlio Kamadu koji je imao "jedan na jedan" sa Tiboom Kurtoom, ali belgijski golman je lepo uočio pokret tela napadača Ajntrahta i bacio se u pravu stranu odbranivši mu udarac. Nije to bio najbolje izveden pokušaj, jer da jeste, Kurtoa ne bi imao nikakvu šansu.

I Real je imao svojih prilika. Vinisijus je nedugo potom umalo pogodio, ali se ispred gol-linije isprečio Tuta i reagovao. I u završnici prvog dela, spretni Kasemiro posle prekida vraća loptu glavom pred peterac za Davida Alabu koji ne greši za vođstvo Madriđana.

Mogao je Benzema ubrzo da povisi na 2:0, ali njegov drop-kik otišao je blizu stative.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke