POLUVREME - Real vodi u Mančesteru, u Minhenu Arsenal bliži golu!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 17.04.2024.
21:49
Izvor: Sportske.net

Neizvesni mečevi četvrtfinala Lige šampiona.

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Povezane vesti

Na „Etihadu“ Real Madrid vodi minimalnim rezultatom. 

Prvu šansu na meču imao je Real. Izvukao se sa desne strane u sredinu kaznenog prostora Kamavinga, šutirao, ali je Ederson odbranio ovaj pokušaj. 

Real je ipak poveo u 12. minutu. Belingem je primio dug pas, dodao do Valverdea, koji je proigrao Vinisijusa u šesnaestercu, a ovaj dodao do Rodriga. Mladi Brazilac je šutirao iz neposredne blizine, Ederson odbranio, ali je Rodrigo pokupi odbitak i ovoga puta je lopta završila u golu za 1:0.  

Bio je Siti agresivniji u nastavku, imao nekoliko prilika, prvenstveno preko Holanda, ali je prva lopta završila iznad gola, a druga se odbila od prečku.  

Definitivno prisustvo De Brujena u mnogome znači Gvardiolinom timu. Gotovo sve prilike išle su preko Blegijanca. Šutirao je sa velike udaljenosti u 27. minutu igre, ali je Lunin odbranio ovaj udarac, kao i naredni Holandov, kada je primio centaršut iz kornera i glavom pokušao da promeni rezultat na semaforu.
 
Do kraja, Siti je bio mnogo agresivniji, stvarao prilike, ali je falilo realizacije. 

U drugom meču Bajern i Arsenal igraju utakmicu bez golova, pa je na snazi i dalje rezultat iz prve utakmice (2:2). 

Nešto bolja ekipa Arsenala na startu, otvoreno su krenuli u ovaj meč, bez mnogo kalkulisanja, dok je Bajern pretio iz kontri.  

Bajern je ušao u jednu solidnu šansu u 16. minutu posle prodora Sanea, ali je Gabrijel blokirao njegov centaršut. Domaćin je kontrolisao loptu sredinom prvog poluvremena, ali je bilo jasno da su odbrane veoma dobro pripremljene za ovu utakmicu i da će i jedni i drugi teško do gola u ovom delu igre. 

Ipak, Martineli je imao dobru šansu u 31. minutu, šutirao je sa oko 15 metara pravo u Nojera, no, promene rezultata nije bilo. 

Arsenal nešto bolji, ali moraće još jače ka golu protivnika ako želi do gola. 

Čeka nas još dosta taktičkih nadmudrivanja u nastavku, možda miriše i na produžetke. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak