POLUVREME - Rodri "prebijen", Trosar "pocrveneo" Kalafjori i tandem Saka-Gabrijel poništili Halanda!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 22.09.2024.
18:26
Izvor: Sportske.net

Pršti na "Etihadu"!

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Posle burnog prvog poluvremena - Mančester siti - Arsenal 1:2.

Tek što je počeo meč, Majkl Oliver je morao da prekine utakmicu, pošto je Haverc naleteo i udario Rodrija koji je ostao na zemlji. Taj potez je odmah uneo varnice, pošto je odmah u nastavku Haland uzvratio sličnom merom.

I onda, ipak je to uradio kako najbolje ume, u devetom minutu iskoristio je loše pozicioniranje Kalafjorija i Gabrijela, iskoristio prostor između i potom pas Savinja za 1:0.

Siti je dominirao i posle datog gola, a blizu pogotka bio je potom i Ilkaj Gundogan, koji je u 15. minutu iz slobodnog udarca pogodio stativu. 

Samo minut kasnije, posle kornera, Rodri je opet ostao na zemlji posle duela sa Partijem. Iako je u prvi mah delovalo da je Parti "krivac", Španac je nezgodno doskočio i odmah se uhvatio za koleno, a lekarski tim je mogao samo da konstatuje povredu i poruči Gvardioli da uvede Matea Kovačića. 

U 22. minutu Arsenal je izjednačio posle prve prave akcije, ali je opet bilo bure. Kapiten Sitija Kajl Voker nešto je prigovarao sudiji Oliveru, koji je svirao da se igra nastavi, Martineli je potom poslao povratni pas za Kalafjorija, a ovaj topovskim udarcem u dalji ugao iznenadio Edersona za 1:1.

Domaći igrači su protestvovali kod sudije Olivera, ali je on smatrao da je sve regularno i pokazao je na centar.

Do poluvremena, Arsenal je uspeo da preokrene i to posle nove uigrane akcije iz kornera. Saka centrira, Gabrijel je opet na pravom mestu za 1:2. Identičnu akciju imali su koji minut ranije, tada je Brazilac gađao preko prečke, a onda je u nadoknadi prvog dela militerski precizan centaršut poslao pravo u mrežu za 1:2!

Ali, tu nije bio kraj uzbuđenjima u prvom delu, jer je u poslednjim trenucima, Trosar zaradio drugi žuti karton i automatsko isključenje! Belgijanac je naleteo i udario Bernarda Silvu, a Oliver nije imao dilemu da je to za drugi žuti karton. Mikel Arteta je poludeo, kao i igrači Arsenala, ali to je bila konačna sudijska odlula.

Šta nas tek čeka u nastavku...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke