POLUVREME - Rodrijeva bomba, Zomerova bravura, Siti vodi!

Autor: Milovan Longinov
utorak 11.04.2023.
21:48
Izvor: Sportske.net

Pršti na "Etihadu".

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Mančester siti na poluvremenu vodi protiv Bajern Minhena rezultatom 1:0, dok je na "Da Lužu" između Benfike i Intera rezultat 0:0. 

Mančester siti je diktirao tempo utakmice od početka, dok je Bajern čekao priliku da iz bržih i kraćih napada proba da napadne. 

Siti je imao prvu šansu preko Halanda koji je šutirao direktno u Zomera. Bajern je imao opasan napad kada je Musijala prihvatio povratnu, ali je Dijaš maestralno izblokirao njegov udarac. 

U 27. minutu usledio je najlepši potez u prvom delu, Rodri je primio loptu od Silve, prevario Musijalu i poslao loptu pod prečku za 1:0. 

Tu nije bio kraj opasnim napadima Sitija, jer je Gundogan imao strašnu priliku posle jednog centaršuta sa desne strane, pokupio je odbitak, ali je Zomer neverovatnim refleksom sačuvao svoju mrežu. 

U finišu prvog dela Sane je imao opasan pokušaj sa distance, ali to je bio i četvrti udarac Bajerna van okvira gola, pa Ederson u prvih 45 minuta nije imao posla. 


Posle prvih 45 minuta, mreže na "Da Lužu" u susretu Benfike i Intera miruju.

Gosti iz toga mogu izaći kao zadovoljniji budući da su jedinu pravu šansu na susretu imali fudbaleri u crvenoj opremi kada je Rafa Silva tukao, ali pravo u Andrea Onanu čija je reakcija bila dobra.

Inter je uglavnom uspevao da drži rivala dalje od svog gola, a oni su pripretili preko udarca Frančeska Aćerbija sa velike udaljenosti. Nije to bilo toliko loše, ali ipak nedovoljno precizno.

U svakom slučaju, karte su otvorene pred nastavak susreta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke