Poluvreme - Roma bolja za majstoriju Zaniola, Fejenordu jalov posed

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 25.05.2022.
21:50
Izvor: Sportske.net

Murinja 45 minuta deli od novog trofeja.

EPA-EFE/PIETER STAM DE JONGE
EPA-EFE/PIETER STAM DE JONGE

Povezane vesti

Fudbaleri Rome korak su bliže osvajanju prvog trofeja u premijernom izdanju Lige konferencija pošto na poluvremenu finala u Tirani vode protiv Fejenorda 1:0.

Iako su već posle 15 minuta ostali bez povređenog Henrika Mhtarijana, Murinjovi izabranici su uspeli da nakon sjajne kombinacije Manćinija i Zaniola stignu do minimalne prednosti.

Roma je uspela da povede u 32. minutu golom Nikola Zaniola pošto je ovaj fudbaler uspeo da smireno primi loptu na grudi pored Traunera, a zatim je nogom smesti u mrežu.

Bio je to prvi konkretniji napad Rome od početka meča, a asistenciju je upisao Đanluka Manćini koji je uputio savršen pas ka Zaniolu.

Roma je mudro prepustila inicijativu Fejenordu i vrebala šansu kako da ugrozi roterdamskog velikana i to je naposletku uspela. 

Kako se poluvreme bližilo kraju, sve veća napetost se osećala na terenu, a u jednoj od situacija Lorenco Pelegrini je zaradio žuti karton.

Prvu ozbiljniju priliku Fejenord je imao tek u 41. minutu kada je Kokču nezgodno šutirao i uhvatio na krivoj nozi Ruija Patrisija, međutim gola nije bilo.

Primljeni gol dao je vetar u leđa Fejenordu da krene još konkretnije, što se osetilo u finišu meča, ali Slotovi izabranici do odlaska na odmor nisu uspeli da se dođu do izjednačenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke