POLUVREME - Savršenstvo, pa košmar za Barsu! Kako igra Borusija!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 16.04.2024.
21:51
Izvor: Sportske.net

Kakvih prvih 45 minuta na dve utakmice!

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone i Pari Sen Žermena igraju 1:1 posle prvih 45 minuta na "Monžuiku".

Krenulo je za Barselonu savršeno da savršenije ne može. Pas Arauha sa centralnog mesta terena na desno krilo ka Laminu Jamalu koji je pregazio Nuna Mendeša i asistirao Rafinji za vođstvo u 12. minutu. Brazilac je naoštren u ovom dvomeču i je postigao već tri gola.

Levandovski je ubrzo propustio jednu kolosalnu priliku i od tada, sve se preokrenulo. Ronald Arauho je kao poslednji igrač faulirao brzonogog Bredlija Barkolu koji bi sam izašao na Ter Štegena, zaradio crveni karton i počela je strepnja za domaće.

Ćavi je izvadio iz igre Jamala, uveo Injiga Martineza, da bi posle nekoliko minuta došlo izjednačenje. Barkolin centaršut sa leve strane na drugoj stativi dočekuje Osman Dembele i poravnava za epsku dramu koja nas čeka u nastavku. Mogao je i da preokrene na ovom susretu, nije mnogo nedostajalo posle šanse u nadoknadi...


U drugom meču na poluvremenu Dortmund vodi protiv Atletiko Madrida 2:0. 

Na ’’Vestfalenu“ utakmica je počela vrlo dinamično. Već na startu meča Sabicer je bio u prilici kada je šutirao posle tačnog pasa, ali je odbrana Atletika blokirala ovaj šut. Posle svega dva minuta, na drugoj strani Morata je bio jedan na jedan sa golmanom, posle solo akcije, ali je realizacija bila prilično loša i lopta je završila pored stative. 

U 16. minutu posle kornera Brant je ispratio dodavanje i uputio udarac iz šesnaesterca, ali je Oblak uspešno intervenisao. U nastavku je Dortmund preuzeo inicijativu, što je i rezultiralo golom. Poveli su domaći u 34. minutu. Humels je poslao dug i tačan pas do Branta, koji je iz neposredne blizine šutnuo loptu u dalji ugao, unutar leve stative za 1:0. 

Prošlo je svega pet minuta, a Dortmund je stigao i do drugog gola. Posle još jedne odlične akcije, Matsen je primio loptu od Sabicera u kaznenom prostoru, prošao dvojicu igrača Atletika i uputio jak šut u malu mrežu za 2:0.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke