POLUVREME - Sjajan derbi na "Enfildu", više niko ne zna šta je penal!

Autor: Lazar Nikolić
subota 23.12.2023.
19:19
Izvor: Sportske.net

Svega smo videli u prvih 45 minuta.

twitter
twitter

Povezane vesti

U velikom derbiju 18. kola engleske Premijer lige Liverpul - Arsenal rezultat posle prvog poluvremena na "Enfildu" je 1:1.

Gosti su mnogo bolje započeli derbi na „Enfildu“ Pritiskali od samog starta, a već u četvrtom minutu Arsenal je poveo. Edegard je centrirao iz slobodnog udarca, Gabrijel umakao odbrani Liverpula i glavom zatresao mrežu Alisona.

Trgao se malo Klopovi tim nakon primljenog pogotka, te se težište igre prebacilo na gostujuću polovinu, a prvu veliku priliku za Liverpul propustio je Salah u 14. minutu, kada je sa nekih pet metara uhvatio volej, ali je lopta završila pored gola.

Svi su na „Enfildu“ tražili penal u 19. minutu kada je kapiten gostiju Edegrard igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali je glavni sudija Kris Kavana procenio da to nije bilo za najstrožu kaznu, nama nije baš najasnije zašto.

U narednih nekoliko minuta izuzetno jak tempo igre je malo opao, a atmosfera na „Enfildu“ se umirlia, sve dok u 28. minutu Alekander-Aronld nije proigrao Salaha na levoj strani. Egipćanin je ostao jedan na jedan protiv Zinčenka, zalomio ka sredini i fantastičnim udarcem pogodio mrežu golmana gostiju Davida Raje za 1:1.

U 34. minutu levi bek Liverpula Kostas Cimikas morao je van terena zbog povrede ramena, nakon što se sudario sa svojim menadžerom Klopom, a Nemac u igru ubacio štopera Džoa Gomeza, koji je morao da "krpi" kraj leve aut-linije.

Veliku šansu da ponovo povede Arsenal je imao u 41. minutu. Saka je prošao pored mnogo sporijeg Gomeza i stuštio se ka Alisonu, ali je golman Liverpula osujetio njegov pokušaj, na loptu je natrčao Martineli i šutirao pored gola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke