POLUVREME - Spektakl u "Derbiju Italije", pet golova, "rolerkoster", dva penala, Vlahović u metu, Inter vodi!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 27.10.2024.
18:48
Izvor: Sportske.net

Kakav meč!

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

U Milanu je u toku veliki derbi devetog kola Serije A između Intera i Juventusa, a posle 45 minuta igre i istinskog spektakla rezultat je 3:2 za šampiona Italije.

U uvodnih 15 minuta nije viđeno ama baš ništa vredno pomena, osim što je Inter imao veći posed lopte. A onda sjajna akcija domaćih po desnoj strani, probili su Damfris i Pavar, ovaj drugi je centrirao u kazneni prostor, a tamo je Danilo nespretno reagovao, oborio Tirama i skrivio penal.

Neumoljiv sa 11 metara bio je Zjelinski, za 1:0.

Juve je brzo odgovorio i iz svoje prve šanse izjednačio u 20. minutu. Kabal je poslao idealnu loptu u šesnaesterac za Mekenija, Amerikanac je spustio za Vlahovića, igrači Intera nisu dobro postavili ofsajd zamku, pa je Srbin sa četiri metra matirao Zomera, za 1:1.

U 27. minutu veliki preokret Juventusa. Bila je to sjajna akcija tima iz Torina, Konseisao je probio u kazneni prostor, "zalomio" Mhiktarijana i proigrao Timotija Veu, koji je iz neposredne blizine samo prosledio loptu u mrežu, za 1:2.

Svi smo pomislili da je Inter tada pao, ali on je baš u tom momentu pokazao svoj šampionski gen, pa je priredio spektakularni preokret već do poluvremena.

Igrao se 35. minut kada je prekaljeni Mhiktarijan razmenio brz dupli pas sa Tiramom, došao do kaznenog prostora, a potom prefinjenim udarcem sa 14 metara "zavukao" loptu u malu mrežu, za 2:2.

Samo 120 sekundi kasnije novi penal za Inter. Damfrisa je u kaznenom prostoru oborio Vea, a Zjelinski je još jednom savladao Di Greogorija sa bele tačke za 3:2 i potpuni spektakl na "Đuzepe Meaci".

U finišu prvog dela su pretili Konseisao i Vea, moglo je da bude 3:3, ali je Inter imao sreće.

Kakva utakmica, a tek nas čeka drugo poluvreme...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke