POLUVREME - TSC pogađao prečku, Astana zatresla mrežu!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 03.10.2024.
19:32
Izvor: Sportske.net

Srpski predstavnik gubi u Almatiju.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle prvih 45 minuta uvodnog kola Lige konferencija TSC iz Bačke Topole gubi kao gost protiv kazahastanske Astane sa 1:0.

Srpski predstavnik u evropskom takmičenju dva puta je uzdrmao prečku domaćina, ali nije uspeo da zatrese mrežu rivala, dok je domaćin poveo nakon odlične akcije iz kornera u 15. minutu koju je u gol pretvorio štoper Kipras Kazukolovas.

Solidno je TSC započeo utakmicu u Almatiju. Imali su gosti pokušaje preko Stanića i Ćirkovića, ali nije bilo opasnosti po gol čuvara mreže Astane Čondrića.

Domaćin je mogao do vođstva u 12. minutu kada se posle greške golmana TSC-a napadač Astane Činedu našao u šansi, ali je prebacio loptu preko gola. Samo tri minuta kasnije ekipa iz Kazahstana je povela. Posle dobre akcije iz kornera litvanski defanzivac Kipras Kazukolovas je iskoristio asistenciju kolege iz defanzive Jana Vorogovskija i glavom zatresao mrežu srpskog predstavnika.

Od primljenog pogotka tim trenera Jovana Damjanovića preuzeo je loptu, ali se domaćin organizovano branio. Ipak, narednu veliku šansu imala je Astana u 26. minutu. Kamara je sjajno proigrao hrvatskog ofanzivca Tomasova, Ilić krajnjim naporom zaustavio njegov udarac, a onda se lopta odbila Kamari, koji je šutirao pored gola.

Gostu su se trgli u 29. minutu. Pantović je majstorski uspeo da zadrži loptu pored trojice protivničkih igrača, a onda snažnim udarcem sa ivice kaznenog prostora uzdrmao prečku. Samo dva minuta kasnije ponovo je sreću okušao raspoloženi Pantović, ali nije bio precizan sa distance. Posle Pantovića, oprobao je šut i Banjac, ali posla za golmana domaćih Čondrića nije bilo.

Prečka je spasila Astanu i u 42. minutu kada je Đakovac "raspalio" sa preko 25 metara, ali TSC još jednom nije imao sreće da stigne do izjednačenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke