Pomogli i Amerikanci, kako je Flik preporodio Pedrija?

Autor: Milovan Longinov
subota 14.09.2024.
13:30
Izvor: Sportske.net

Plan jasan od početka.

EPA-EFE/Mariscal
EPA-EFE/Mariscal

Povezane vesti

Vezista Barselone Pedri podseća na svoje stare dane, a za to je najzaslužniji - Hansi Flik.

Nemac je odmah po preuzimanju klupe Barselone jasno stavio do znanja da želi zdravog Pedrija i da je on kao takav najbolji vezni igrač u ekipi. 

Pedri je od leta 2021. godine, kada je igrao i na Evropskom prvenstvu i Olimpijskim igrama, ušao u probleme sa povredama, koje vuče doslovno do danas.

Flik je sa svojim fitnes trenerima napravio jasan plan, uz podršku uprave Barselone i sportskog direktora Deka.

Novinar Fernando Polo otkrio je kako je Barsa ovo leto iskoristila da napravi nekog novog Pedrija.

Đoan Laporta i Deko lično su se obratili Huliju Tousu da napravi poseban plan rada za Španca, a zatim je u koordinaciji s klupskim medicinskim timom i Pedrijem dogovoreno da odrade detaljnu analizu kompletne Pedrijeve muskulature kako bi se utvrdili građa i stanje njegovih mišića.

Pedri je čak bio podvrgnut biopsiji, uzorci njegovih mišićnih vlakana poslati su u jednu prestižnu laboratoriju u SAD. Nakon toga, Barsa je dobila uvid u razvoj Pedrijevih mišića i shodno tome napravljena je adekvatna prevencija od povreda.

Laboratorijskim analizama je ustanovljeno da Pedri mora da specifične vežbe snage. Hulio Tous je na osnovu nalaza sastavio poseban plan uz pomoć Raula Martineza, trenera zaduženog za oporavak igrača. Pedri je napravio adekvatnu teretanu u svojoj kući i trenira tri puta nedeljeno po tom režimu, uz redovne treninge u Barseloni.

Ostaje nam da vidimo da li će Pedrijevi problemi sa povredama nestati i da li će opet biti glavni motor ekipe...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke