Ponovo bez navijača na stadionima Bundeslige

Autor: Beta Beta
sreda 28.10.2020.
23:51
Izvor: Beta

Nemačka Bundesliga ponovo će se igrati bez navijača nakon što je privremeni povratak gledalaca na fudbalske stadione prekinut zbog porasta broja zaraženih korona virusom u Nemačkoj.

EPA-EFE/FABIAN BIMMER
EPA-EFE/FABIAN BIMMER

Povezane vesti

Kancelarka Angela Merkel i guverneri 16 država usvojili su danas niz novih organičenja u pokušaju da zaustave širenje virusa.

"Moramo da delujemo i to sada", rekla je Merkel obrazlažući odluku da se od ponedeljka na mesec dana zatvore barovi, restorani, kulturne i sportske ustanove.

Profesionalne fudbalske utakmice će se od ponedeljka pa do kraja novembra igrati bez navijača, dok su amaterski sportovi u potpunosti obustavljeni sa izuzetnom pojedinačnog treniranja.

Mečevi Bundeslige su se od početka nove sezone igrali pred ograničenim brojem ili bez navijača, a klubovi su se pridržavali lokalnih ograničenja na osnovu stope zaraze.

Borusija Menhengladnah i Šalke su već ranije najavili da će se njihove utakmice predstojećeg vikenda igrati pred praznim tribinama, baš kao i večerašnja utakmica Borusije Dortmund i Zenita u Ligi šampiona.

Nemačka agencija za kontrolu bolesti ranije je prijavila rekordnih 14.964 novih infekcija korona virusom u prethodna 24 sata.

Zabeleženo je još 27 smrtnih slučajeva povezanih sa kovidom-19, povećavajući ukupan broj umrlih na 10.098.

Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke